Dünyanın en pahalı ikinci kumarhanesi kapılarını açıyor. Yarın düzenlenecek törenle kısmen açılacak olan Singapur'daki Marina Bay Sands, 2 bin 600 adet lüks otel odası ve 200 metre yükseklikteki göz alıcı bahçesiyle dikkat çekiyor.

Las Vegas'taki City Center'dan sonra 5.5 milyar dolarlık maliyetiyle dünyanın en pahalı kumarhanesi olan Marina Bay Sands, uzun süreli gecikmenin ardından yarın açılıyor.

Yıllık karı 1 milyar doları bulması hedeflenen kumarhanenin resmi açılışı ise Haziran ayında yapılacak.

Marina Bay Sands, tamamlandığında 2 bin 600 otel odası, 45 bin kapasiteli konferans salonları ve üç otel kulesi üzerinde yükselen üç yüzme havuzlu devasa bir bahçeye sahip olacak.

Binanın tepesindeki 1.2 hektarlık (yaklaşık 10 olimpik yüzme havuzu büyüklüğündeki) bahçe 250 ağaç ve 650 bitki barındırırken, yaklaşık 4 bin kişiyi ağırlayabilecek. 340 metrelik bu görkemli bahçe, uzunluk olarak Eyfel Kulesi'ni de geride bırakıyor.

Singapur, 2005 yılında kumarhaneleri resmen yasal hale getirdi. Ancak kumarhaneler yüzünden suç oranlarının artmasından endişe eden birçok Singapurlu, sayıları gün geçtikçe artan bu işletmelerin varlığından rahatsız. Ekonomistler ise kumarhanelerin binlerce iş imkanı sağladığına işaret ediyor.