ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, ADÜ Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Birlik, Prof.Dr. Arif Altıntaş, Prof. Dr. Halil Karagül, Prof. Dr. Suat Erdoğan, ADÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile 150 genç akademisyen katıldı. 
     Prof. Dr. Birlik yaptığı konuşmada, kongrenin ilk kez 2002 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı öncülüğünde düzenlendiğini belirterek, 2011'in ''Dünya Veteriner Hekimler'' yılı olması ve ADÜ Veteriner Fakültesinin kongreye ev sahipliği yapmasının kendileri için ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. 
     Biyokimya ve klinik biyokimya alanında yapılan araştırmalar ile her geçen gün daha hızlı ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Prof. Dr. Birlik, ''Tüm bu yenilik ve gelişmeleri yakından izlemek ve uygulamak, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak, tartışmak, ülkemizin geleceği genç akademisyenleri buluşturmak ve sosyal ilişkilerimizi pekiştirmek amacı taşımaktadır'' dedi. 
     Prof.Dr. Arif Altıntaş ise yaptığı sunumda veterinerlik alanındaki gelişmelerin 250 yıllık tarihi süreci hakkında bilgi verdi. 
     Prof. Dr. Halil Karagül, sitrik asit üretiminde şeker kaynağı olarak hurda incirlerin değerlendirmesi konusunda yapılan çalışmaları anlattı. 
     Prof. Dr. Suat Erdoğan da başarılı bir bilimsel araştırma projesinin nasıl hazırlandığı konusunda sunum yaptı.