Fatih Üniversitesi tarafından Türk sinemasına katkı sağlamak ve genç sinemacılara imkan oluşturmak amacıyla buy yıl beşincisi düzenlenen ulusal kısa film festivali ödül töreni yapıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan törende ‘kurmaca’, ‘animasyon’ ve ‘belgesel’ dallarında ödüller verildi. BANKASYA’nın ana sponsorluğunu yaptığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Kültür Bakanlığı ve New York Film Akademisi tarafından desteklenen yarışmanın ödül törenine ilgi de büyük oldu. Sanat, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli geceye katıldı.

Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenleri Kenan Işık’ın başkanlığını yaptığı organizasyon heyeti seçti. Yarışmada birinciliğini kazanan isimler 5 bin lira para ödülünün yanında New York Film Akademisi’nde 8 haftalık sinema eğitimi olanağının da sahibi oldu. Gecede, Emel Sayın'a Kristal Klaket Onur Ödülü verildi.

Yarışmanın finalinde 382 film arasından seçilen 37 film yarıştı. Yarışma sonucunda, Animasyon kategorisinde Ayca Kartal’ın yönettiği Magnus Nothingam, Belgesel kategorisinde yönetmenliğini Zeynep Merve Uygun’un yaptığı İn/Out, Kurmaca kategorisinde de Koray Sevindi’nin yönetmenliğini yaptığı Ekmek filmi birinciliğe layık görüldü.

Açılış konuşmasını yapan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, globalleşirken lokal kalmanın önemine değindi. Tekalan, bu anlamda son yıllarda gelinen noktanın gurur verici olduğunu ifade etti. Sanatın dilinin everensel olduğunu vurgulayan Tekalan, geçmişte padişahlar dahi herkesin sanat eğitimi aldığını hatırlattı. Biz hala onların bestelerini güftelerini dinliyoruz.

Tertip Komitesi Başkanı Kenan Işık ise konuşmasına, hayatını kaybeden Meral Okay’ı anarak başladı. Sinemanın zamanın en çok ses getiren sanat dalı haline geldiğini söyleyen Işık, bir filmin kısa veya uzun olmasının değil etkileme ve değiştirme özelliğinin önemli olduğunu belirtti. Kenan Işık ve sponsorlara Rektör Şerif Ali Tekalan tarafından plaket verildi

Yarışmada; birincilere 5 bin, ikincilere 4 bin, üçüncülere 3 bin, jüri özel ödülüne layık görülen film yönetmenlerine de bir lira para ödülü verildi.