10 Mayıs tarihinde başlayan ve 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan “Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Kursu”, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen eğitimci Ferda Çakmaklıoğlu tarafından veriliyor. İki ayaklı düzenlenen kursun ilk ayağına, yöneticiler ile en alt şef düzeyinde olan 30 kişi katılıyor. Eğitimin ikinci ayağı, tüm otel personelin katılacağı Kişisel Gelişim Semineri ile son bulacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetici Eğitici Uzmanı Ferda Çakmaklıoğlu yaptığı açıklamada, 1990 yılından itibaren devam eden işbaşı eğitimleri içerisinde bu eğitimlerin yer aldığını, bunun dışında kat hizmetleri, ön büro, yiyecek üretimi (mutfak), yiyecek ve içecek servisi ve ev pansiyonculuğu dersleri de verildiğini belirterek, hedeflerinin kaliteli işgücü ile birlikte ulusal standartların oluşturulması olduğunu ifade etti.
Ephesia Otel Kalite Yönetim Temsilcisi Tuba Kaya ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu bu kursların hizmet kalitesinin ve verimin yükseleceğini belirterek, “Hizmette kalitenin belli bir standartta olması gerektiğine inanıyoruz. Standartlarında sürekli geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yöneticilerimize ve tüm personelimize verilen bu eğitimlerin bizim için ayrı bir önemi var. Kültür Bakanlığı’nın bu çalışmasına ve özellikle Ferda hanıma ben bu nedenle teşekkür ediyorum. Anlatım şekli ile programı soluksuz takip ettik, bilgilerimize yenilerini ekledik” dedi.
Kurs bitiminde başarılı katılımcılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birer sertifika verilecek. Sertifika almaya hak kazananlar, daha sonra başka eğitim kurslarında eğitici olarak görev alacakları bildirildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...