Gerilim, romantik-komedi, animasyon ve bilim kurgu türünde seçkilerin izlenebileceği 10 Ağustos haftasının öne çıkan filmi "Gerçeğe Çağrı". Philip K. Dick'in "We Can Remember It For You Wholesale" adlı ünlü kısa hikâyesinden ilham alınarak yeniden çekilen filmi Len Wiseman yönetti. Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel gibi güçlü oyuncular "Gerçeğe Çağrı"nın kadrosunda yer alıyor.

LANETLİ RUH (EMERGO)

Eşinin ölümünden sonra çocuklarıyla yeni bir eve taşınan Alan, evde yalnız olmadıklarına dair işaretler fark eder. Çocuklarının hayatından şüphe duymaya başlayan Alan, evde araştırma yapmaları için eve doğaüstü olaylarla ilgilenen bir ekip çağırır. Ekibin üç gün süren çalışmaları süresince tüyler ürpertici görüntüler ve gerçekler ortaya çıkacaktır. Carles Torrens'in yönettiği ve Michael O'Keefe, Ellen Keegan, Paul Ortega ile Allen White'ın oynadığı "Lanetli Ruh", gerilim korku türünde.

İLK AŞKIM (MA PREMIERE FOIS - MY FIRST LOVE)

En başlarda birbirlerinden hoşlanmayan 18 yaşındaki Sarah ile 20 yaşındaki Zachary birbirlerine aşık olurlar. Ancak farklı iki aileden geliyor olmaları ve Zachary'nin okulda yaşadığı problemler aşklarının önünde bir engel olarak belirir. Engellere rağmen gelişen bu ilk aşk hayatlarında derin bir iz bırakacaktır. Romantik-drama türünde olan "İlk Aşkım"ı Marie Castille ile Mention Schaar yönetti Esther Comar, Martin Cannavo ile Juditp El Zein başrolü paylaştı

VİKİNGLER EFSANESİ THOR (LEGENDS OF VALHALLA: THOR)

Çekiçli yenilmez Tanrı Thor'un animasyon versiyonu olan "Vikingler Efsanesi Thor " adlı çizgi film, göklerdeki Tanrı babasından bir işaret olarak sihirli bir çekiç alan genç kahraman Thor'un güçlü ve kötü bir kraliçeye karşı mücadelesini anlatıyor. Avrupa'nın önde gelen animasyon stüdyolarından olan CAOZ tarafından 3D çekilen İzlanda yapımı filmin yönetmenliğini Óskar Jónasson ile birlikte Toby Genkel ve Gunnar Karlsson ortaklaşa üstleniyor.

GERÇEĞE ÇAĞRI (TOTAL RECALL)

Bir fabrika işçisi olan Douglas Quaid, çok sevdiği güzel bir karısı olmasına rağmen, sinir bozucu hayatında sahip olabileceği en güzel anıların, süper ajan olduğu bir hayattan gerçek anılara sahip olmak olduğunu düşünmektedir. Ancak, korkunç bir prosedür hatası yüzünden Quaid, aranan bir adam olur ve kendisini, lider Cohaagen, tarafından kontrol edilen, polis güçlerinden kaçarken bulur. Quaid bir isyancı ile birlik olarak, yer altındaki direnişin liderine ulaşmak ve Cohaagen'ı durdurmak ister. Gerçekle hayal arasındaki çizgi iyice bulanıklaşırken, Quaid'in dünyasının kaderi de, kendi gerçek kimliğini, gerçek aşkını ve gerçek kaderini bulmasına bağlıdır. Len Wiseman'ın yönettiği ve Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel ile Bryan Cranston'un oynadığı "Gerçeğe Çağrı" Philip K. Dick'in "We Can Remember It For You Wholesale" adlı ünlü kısa hikâyesinden ilham alınarak yeniden çekilen, gerçeklik ve hafıza hakkında bir aksiyon, bilim kurgu filmi.

COSMOPOLIS

28 yaşındaki multimilyoner Eric Parker'ın hayatı, limuziniyle Manhattan'ın çılgın trafiğinde sıkışmasıyla can güvenliği ve mal varlığını tehdit eden bir olay serisiyle alt üst olur. Sınırların olmadığı şehir, Manhattan'da o sırada kaos yaşanır. Limuzininde mahsur kalan ve dışarıdaki olayları izleyen Eric Packer, aracından işlerini yoluna koymaya çalışır. Don DeLillo'nun çok satanlar listesinden uzun süre inmeyen "Cosmopolis" isimli romanınından uyarlanan film, 2012 Cannes Film Festivalinde yarışma filmleri arasında yer aldı. "Cosmopolis"in başrollerinde Twilight serisi ile ünlenen Robert Pattinson'a Paul Giamatti, Juliette Binoche oynarken yönetmen koltuğuna ise David Cronenberg oturdu. (BRK)