Soluk beniz
 
Kış mevsimi sonrası yanık bir tene sahip olan çok kişinin olmadığını biliyoruz. Ancak teniniz normalde olduğundan daha soluksa bu, B12 vitamin eksikliği belirtisi olabilir. B12 eksikliği moral bozukluğu ve yorgunluk hissine neden olur. Bu vitamini daha çok et ve deniz ürünleri tüketerek vücudunuzda depolayabilirsiniz.

Cansız saçlar
 
Kepek oluşmuş cansız ve kırık saçlara sahip olmak biyotin olarak da bilinen B7 vitamini eksikliğinin belirtisi olabilir. Çoğunlukla antibiyotik kullanmanın bir sonucu olan bu eksikliği; et, balık, sebze, meyve, mantar ve baklagilleri daha sık yiyerek giderebilirsiniz. Bir süre diyet yapmamaya dikkat edin.

Şişmiş gözler
 
Gözlerinizin çevresinde şişlik fark ederseniz bu iyot eksikliği belirtisi olabilir. En çok iyotlanmış tuzda bulunan bu vitamin ayrıca deniz ürünlerinde(ıstakoz, karides vs.), süt ürünlerinde ve hatta ekmekte de bulunur. 

Soluk dudaklar
 
Soluk dudaklar demir eksikliği belirtisi olabilir. Atardamar basıncı düşüklüğü ve devamlı soğuk algınlığı da ileri aşamadaki demir eksikliği belirtileri olabilir. Vücudun ihtiyacı olan demiri bir süre kalsiyum ağırlıklı besinleri yemeye ara vererek ve daha çok kırmızı et tüketerek karşılayabilirsiniz.

Diş eti kanamaları
 
Dişeti kanamaları C vitamini eksikliğinin bir göstergesi olabilir. Bu eksiklik bağışıklık sisteminin zayıflamasına , kas ağrılarına ve dişlerle ilgili sorunlar yaşamaya neden olabilir. Turunçgillerde ve kırmızı biberde bol miktarda bulunan C vitaminini yeterli miktarda almak sağlık açısından çok önemlidir.