Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde başlayacak olan Ege'nin ilk golf turnuvasının açılışını yapan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu 2012 yılında Türkiye'de yapılacak olan Dünya Golf Şampiyonası'nın ardından golfe olan ilginin büyük oranda artacağını belirterek "Şampiyonanın hemen ardından ilk beş yıl içerisinde 5 milyon kişinin golf oynaması için hedeflerimizi belirledik. Şu anda ülkemizde golf oynayan kişi sayısı 125 bin, bu sporu sevdirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Meşelik Köyü'ndeki Vita Park Golf Resort Tesisleri'nde 15-16 Kasım tarihlerinde Kempinski Hotel Barbaros Bay ve Krea Gayrimenkul'un sponsorluğunda düzenlenecek olan Kempinski Bodrum Ege Kupası müsabakalarının startını bugün (cuma) saat 20.00'de hava yolu ile Bodrum'a gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu verdi.

Kempinski Barbaros Bay Hotel'de yapılan ve yaklaşık 200 golfçünün katıldığı kokteylde sporun önde gelenleri ve Amerika'dan gelen ünlülerin hocası olarak bilinen Mike Adams ile sohbet eden Başesgioğlu turnuvanın startını Federasyon Başkanı Ağaoğlu ve Kaymakam Abdullah Kalkan ile birlikte verdi.

BAŞESGİOĞLU: "TÜRKİYE'DE 5 MİLYON KİŞİYE GOLF OYNATACAĞIZ"

Golf sporunun kısa zamanda geniş kitlelere ve Ege ile Akdeniz'de yaygınlaşmasını sağlayan Başkan Ağaoğlu ve kulüp yöneticilerine teşekkür eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 2012 yılında Türkiye'de yapılacak olan Dünya Golf Şampiyonası'nın ardından golfe olan ilginin büyük oranda artacağını belirterek, "Şampiyonanın hemen ardından ilk beş yıl içerisinde ülkemizde 5 milyon kişinin golf oynaması için hedeflerimizi belirledik. Şu anda ülkemizde golf oynayan kişi sayısı 125 bin, Bodrum'dan Ardahan'a kadar yurdun dört bir köşesinde bu sporu sevdirmek ve yaygınlaştırmak için federasyon ve özel tenis kulüplerinden hiçbir desteğimizi esirgemeyeceğiz gibi ulusal ve ulaslararası dünyaca ünlü turnuvalara ev sahipliği yaparak ülkemizin adını bu spor alanında duyurulmasını sağlayacağız. Ege ve Akdeniz bölgesinde yılın 12 ayı yapılabilecek bu spor sayesinde hem turizm hem spor alanında dev adımlar atılacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

GÜROL BÜYÜK: "18 YILLIK HAYALİM GERÇEKLEŞTİ"

Bodrum'da 2 bin dönüm arazi üzerine kurduğu Vita Park Golf Resort Tesisleri'ni kurarak 18 yıllık hayalinin gerçekleştiğini belirten tesislerin yönetim kurulu başkanı Dr. Gürol Büyük "Ege Golf Kupası Turnuvası ile başladığımız organizasyonu geleneksel hale gelerek dünyanın ve Avrupa'nın en önemli turnuvalarına Bodrum'da ev sahipliği yapacağız. Bodrum'un her mevsim golf oynamaya elverişli atmosferinden faydalanmak isteyen golfçüleri bir araya getirmek, Bodrum'da golfü sevdirmek ve yaymak amacıyla yola çıktık. Tüm bunları yaparken bölgenin önemli değerlerini de koruyacağız. Tesis olarak Türkiye'de ilk golf kulübü olarak TSE 14001 Çevre Kalitesi Belgesi aldık. Bu da çevreye, doğaya ve insana verdiğimiz değeri gösteriyor" dedi.

AĞAOĞLU: "DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ORGANİZASYONU"

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, federasyonun 12 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen dünyanın en önemli organizasyonuna 2012 yılında ev sahipliği yapacaklarını belirterek "Geçmişinde golf tarihi olmayan bir ülkede golfün büyük bir hızla sevdirilmesini ve yaygınlaştırılmasını özellikle turistik bölgelere artı değer katmasını sağlayan özel sektör temsilcileri ve bakanımız Sayın Başesgioğlu'na teşekkür ediyorum. Golfün büyük bir hızla yayılmasını sağlarken önümüzdeki yıllarda Türkiye'den dünyaca ünlü golfcülerin çıkacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
DHA