Sultanhisarlı işadamı Şefik Çerçioğlu tarafından yaptırılan 503 kişilik öğrenci yurdu, 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
İnşaat çalışmalarında sona yaklaşılan öğrenci yurdu ile ilgili bilgiler veren Çerçioğlu, “Yurt binası 9 bin 579 metrekare alan üzerine kuruldu. Bina dört kattan oluşuyor. Bodrum katta kazan dairesi, sığınak, mutfak, kantin ve yemekhane var. Üst katlarda ise dörder ve ikişer kişilik olmak üzere 116 adet oda, kütüphane, etüt ve çalışma odaları bulunmaktadır. Her oda da banyo, tuvalet, sıcak su, televizyon hattı, internet hattı ile her öğrenciye özel çalışma masası ve elbise dolapları mevcut. Toplam olarak 116 oda ve 504 kişilik olan yurt binamız 2008 bayındırlık fiyatları ile 5 milyon dolara mal oldu” dedi.
ğrenci kayıtlarının başladığına değinen Çerçioğlu, “Öğrenci yurdu ADÜ Sultanhisar MYO"da okumakta olan bin öğrenciden 500"ünü ağırlayacak. Kalan 500 öğrencinin 200 tanesi İnci Holding Kurucusu Cevdet İnci tarafından Yurt-Kur"a devredilen Cevdet İnci Öğrenci Yurdu"nda kalacak. Öğrencilerin kalan 300 tanesinin de özel pansiyon ve evlerde kalarak eğitimlerini sürdürecek” diye konuştu.