AK Parti Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) yarın milletvekili adaylarının açıklanması ile birlikte, seçim kampanyasına start verecek. 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere yönelik olarak Ankara özelinde tüm kampanyanın yürütüleceği Seçim Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalar hummalı şekilde sürdürülüyor. Seçimlere yönelik tüm çalışmalar 5 bin metrekare kapalı alana sahip yaklaşık 50 bağımsız mekandan oluşan SKM binasında sevk ve idare edilecek.
 
Ankara SKM ve seçimlere yönelik AK Parti Ankara İl Teşkilatının çalışmaları hakkında İHA'ya bilgi veren AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ankara SKM'de adayların, medyanın, araç sorumlularının, seçim materyalleri sorumlularının, gençlik ve kadın kollarının, hukukçuların, eğitimcilerinin, sandık görevlilerinin aynı bina çatısında toplanacaklarını söyledi. Seçimlere yönelik her konuda muhatabın bulunabileceği ve çözümlerin üretileceği mekanın Ankara SKM olduğunu belirten Alparslan, bu binanın seçim kampanyasına çok etkili bir katkı sunacağını söyledi.
 
Ankara SKM'de 24 saat hizmet verecek bir sistem gerçekleştirdiklerini belirten Alparslan, her kesimden insanın AK Parti ile ilgili, seçimlerle, süreçle ve takvimle ilgili akıllarına takılan ne varsa buradan öğrenebileceklerini söyledi. Görevlilerin görsel ve yazılı materyalleri de kullanarak sorulara yanıt verebileceklerini belirten Alparslan, milletvekili adaylarını da her gün SKM'de olacaklarını söyledi. Alparslan, "Her sabah biz burada toplanacağız. Yapılacak programları haftalık ve 15 günlük olarak kendilerine sunacağız. Onların da katkısını alarak programlar netleştirilecek. Programlar gerçekleştikten sonra da tekrar akşam buraya gelerek ne tür sorunlarla muhatap olundu, eksikler, fazlalar nedir, günlük istişarelerimizi de burada yapacağız" ded.i
 
ADAYLARLA İKİ GÜNLÜK İSTİŞARE KAMPI
 
Alparslan, yarın Ankara milletvekili adayları belli olduktan sonra, Salı ve Çarşamba günlerinde adaylarla istişare kampı yapacaklarını da bildirdi. Bu toplantılarda adaylara öncelikli olarak kendi yaptıkları çalışmaları anlatacaklarını belirten Alparslan, "Adayların daha öne çıktığı, kabiliyetlerine, kapasitelerine göre de ayrım yaparak onların profillerine, ulaşacakları seçmen tabanına dönük çalışmaları yaptıktan sonra artık zaten var olan çalışmalarımızı daha da artırarak devam edeceğiz" dedi.
 
Alparslan ayrıca, 15 Nisan'da seçim beyannamesinin açıklanacağını ve 18 Nisan'da da tüm Türkiye'deki adayların AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak bir programda tanıtılacağını bildirdi.
 
HER ADAYA FARKLI KAMPANYA
 
Milletvekili adaylarının ana eksen olarak muhafazakar demokrat kimliğe uygun söylemler kullanacaklarını belirten Alparslan, "Fakat bunun haricinde cinsiyetine göre, eğitimine, titrine, mesleğine, akademisyen olup olmamasına göre, hangi seçmen grubuna ne şekilde ulaşılabileceğini de dikkate almak suretiyle detayda kendilerine özel programlar yapacağız" dedi.
 
"SEÇMENLE EL ELE, GÖZ GÖZE OLACAĞIZ"
 
En önem verdikleri konulardan birinin de birebir halka ulaşmak olduğunu belirterek, internet, televizyon, radyo gibi teknolojik imkanların yanı sıra ev ve işyeri ziyaretlerini de önemsediklerini söyledi. Alparslan, "İşyeri konut gibi ziyaretler için hazırlıklarımızı yaptık. Teknik alt yapımızı hazırladık. Hangi adayın yanında hangi göreviler, hangi meclis üyeleri bulunacak planlamasını yaptık" dedi.
 
Ankara'da 3 milyon 350 bin tane seçmen olduğunu belirten Alparslan, "Biz halkla sağlıklı, sağlam, samimi diyalog kurmayı önemsiyoruz. Bugüne kadar halkın teveccühü partimiz lehine oldu. En büyük siyasi referansı milletin iradesi gördüğümüz için onlarla kuracağımız diyalog bizim için önemli. O sebeple biz onlara her türlü teknolojik, bilgisayar, sosyal paylaşım ağları gibi materyalleri kullanmakla birlikte, genel başkanımızın sıkça ifade ettiği gibi elele ve gözgöze teması son derece önemsiyoruz. Yoksa biz oturduğumuz yerden, televizyon, reklam, radyo gibi günümüz şartlarının bize sağladığı kampanya metodlarını her halükarda profesyonel bir parti olmanın gereği olarak kullanıyoruz ama biz diyoruz ki; 'elini sıkalım, gözüne bakalım, teması sağlayalım'" Diye konuştu.
 
Seçim anketleri yapıldığını ve AK Parti'nin hep birinci parti çıktığını hatırlatan Alparslan, "Ama biz hiçbir zaman anketlerden, kamuoyu araştırmalarında 'bizim oy oranımız zaten bu' diye bir rehavete kapılmıyoruz. Çünkü biz bu ülkenin, milletin geleceğini şansa bırakmak, riske atmak istemiyoruz. Onun için biz ne kadar anket yapılırsa yapılsın, asıl anketin 12 Haziran'da halkın huzuruna konacak sandıklar olduğunun bilincindeyiz. O sebeple tüm gücümüzle disiplin, gayret, samimiyet ve sonuca endeksli bir teşkilat modeliyle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diye konuştu.
 
5 BİN TL BÜTÇE, BİNLERCE TEŞKİLAT ÜYESİ
 
Alparslan, Ankara'da 11 bin 99 sandık olduğunu, her sandıkta 9 tane AK Parti görevlisi olduğunu belirterek, "Bunları topladığımızda 100 bin kişi yapıyor. 1450 mahalle ve köyümüz var. Her mahalle ve köyde 6-9 görevlimiz var. Bunlar da 50 bin kişi sayısına ulaşıyoruz. Belde ve ilçelerde, kadın ve gençleri dikkate aldığımızda 100 binlere ulaşan bir rakam" dedi. Daha mikro düzeyde düşünüldüğünde ise teşkilata organik olarak bağlı 20 bin civarında kişinin olduğunu belirten Aparslan, seçim bütçesi ile ilgili olarak da , "Aşırıya kaçmadan ama ihtiyaç duyulan şeyden de vazgeçmeden bir bedel ortaya kolduk. Bu da bugünkü tespitlerimize göre 5 milyon TL" dedi. (iha)