Başbakanlık konvoyuna 4 Mayıs’ta saldıran teröristlerin Ilgaz Dağı Soğuksu mevkiinde 5 mevzi kurup, 14 saat bekledikten sonra saldırdıkları, daha sonra da ormana girerek, 3 saat koşarak kaçtıkları anlaşıldı.

Dereli’de Jandarma Bakım Astsubay Başçavuş Ahmet Eryılmaz’ın, Kastamonu’da polis memuru Recep Şahin’in öldürülmesi olaylarına katılan 2 kişi hakkında, 2′si ağırlaştırılmış olmak üzere 3′er kez müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

4 Mayıs 2011′de Şahin’in hayatını kaybettiği Başbakanlık konvoyuna yapılan saldırının detaylarına da yer verilen iddianamede, saldırgan grubun çevrede keşif yaptıktan sonra Ilgaz Dağı Soğuksu mevkisini saldırı için uygun gördükleri, 5 mevzi kurup, 14 saat bekledikten sonra saldırdıkları anlatıldı.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANMAK İSTEDİ

İddianamede, saldırganların, saldırının ardından ormana girerek, 3-3,5 saat koşarak kaçtıkları ifade edildi. İddianamede, sanıklardan Cihan Temel’in etkin pişmanlıktan yararlanmak maksadıyla ikrara yönelik beyanda bulunduğu kaydedildi.

SİLAHLARIYLA BİRLİKTE TESLİM OLDULAR

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür’ün hazırladığı iddianamede, “Salih Reş” kod adlı “Zerzan” telsiz kodunu kullanan sanık Mehmet Kurt’un, örgüt içinde soruşturma geçirmesi nedeniyle 2008′de bazı örgüt üyelerinin grup sorumlusu olarak Karadeniz kırsalına geçtiği kaydedildi.

Kurt’un 5 Ağustos 2011′de Reşadiye istikameti, Yapraklı tepesi yakınlarında çatışmaya girdiği ve yakalandığı bildirildi. İddianamede ağabeyi Eren Temel’den etkilenerek, örgüte sempati duyup katılan sanık Cihan Temel’in ise 7 Haziran 2011′de silahlarıyla birlikte teslim olduğu ifade edildi.

İLK ATIŞTA ÖLDÜ

İddianamede, Kurt ve Temel’in, Başbakanlık konvoyunun geçişi sırasında polis memuru Recep Şahin’in hayatını kaybettiği 4 Mayıs 2011′de Kastamonu’da gerçekleştirilen eyleme de katıldıkları belirtildi. Sanık Kurt’un yönetimindeki Cihan Temel, Sancar Buluç, Yakup Tokay ve Yılmaz Suiçer’den oluşan grubun, keşif yaptıktan sonra Ilgaz Dağı Soğuksu mevkisini saldırı için uygun gördükleri ifade edildi.

MEVZİLER YOLA PARALEL KURULDU

Grubun, saldırı amacıyla 4 Mayıs 2011 saat 03.00 sıralarında ormanlık alana geldikleri, geceyi ormanda geçirip sabah 08.00 sıralarında yola paralel olacak şekilde 5 mevzi kurdukları aktarılan iddianamede, grubun saat 17.00 sıralarında Başbakanlık miting otobüsüne eskortluk yapan resmi polis otosunu gördükleri, Kurt’un ilk atışı yaptığı, Temel’in ise üzerinde bulunan el bombalarından birini atarak, polis aracını durdurmak istediği, ardından grubun hep beraber silahla saldırdıkları belirtildi.

3 SAAT KOŞTULAR

İddianamede, saldırıda Şahin’in ilk atışla birlikte şehit olduğu anımsatıldı. İddianamede, sanık Temel’in etkin pişmanlıktan yararlanmak maksadıyla ikrara yönelik beyanda bulunduğu, örgütün Amasya depolarının yerini bildirdiği anlatıldı. İddianamede, iki sanığın, öldürme eylemlerinden dolayı 2′şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçlarından dolayı da birer kez müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Eylemlere katılan Sancar Buluç ve Yılmaz Suiçer hakkında ölmüş olmaları nedeniyle ek takipsizlik kararı verilirken, Rahman Sümer ve Yakup Tokay hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. mynet