Florida Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Florida eyaletinde şimdiye kadar rastlanan en büyük yılan olan pitonun 87 yumurtasıyla birlikte bulunduğu belirtildi.

Öldürüldükten sonra incelenmek üzere Florida Doğa Tarihi Müzesine getirilen yılan hakkında açıklamada bulunan müze yetkilisi Kenneth Krysko, her şeyi yiyebilme kapasitesine sahip pitonun midesinde doğada ne yediği hakkında bilgi vermeye yardımcı olacak bazı tüy parçaları bulunduğunu söyledi.

Avlarını boğarak öldüren Birmanya pitonunun timsah ve geyik gibi büyük hayvanları yutarak beslendiği biliniyor.

Güneydoğu Asya'ya özgü istilacı bir piton yılanı türü olan Birmanya pitonlarının sahipleri tarafından doğaya bırakıldıkları ve 1992 yılında meydana gelen Andrew Kasırgası sırasında evcil hayvan dükkanlarından kaçtıkları için Florida eyaletine yerleştikleri sanılıyor.

Uzmanların tahminine göre, sıcak ve nemli bir iklime sahip olan Everglades Milli Parkı'na yerleşen Birmanya pitonlarının sayısı on binlere ulaşıyor.

Yetkililer, Florida eyaletinin doğal ortamında kendilerini durduracak hiçbir şeyin bulunmaması nedeniyle bu tür yılanların eyaletteki doğal yaşam için giderek büyüyen bir sorun haline geldiğine dikkati çekiyor.

Yılanların ithal edilmesinin yasaklanmış ve avlanmasına olanak sağlayan tedbirler alınmış olmasına karşın Florida eyaletinde Birmanya pitonunun çoğalmasının kontrol altına alınamadığına işaret eden yetkililer, 2000 ile 2011 yılları arasında sadece Everglades Ulusal Parkı'nda ele geçirilen yılanların sayısının 1825 olduğuna dikkati çekiyor.

Florida Doğa Tarihi Müzesi biyoloğu Rob Robins, yakalanması çok zor olan bu tip yılanlarının Everglades Ulusal Parkı'na yerleşmelerinden sonra yok edilmelerinin gerçekten de imkansız hale geldiğini söyledi.

Robins, önümüzdeki dönemlerde parkta daha büyük yılanların da görülebileceği uyarısında bulundu.