Söke"de otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden Mimar Otomotiv"in sahiplerinden Metin Yavuz, kardeşleri Tekin ve Çetin Yavuz ile tarım sektörünün önde gelen firmalarından Söke Yağ Şirketi sahipleri Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, genç iş adamları Tufan Kocatürk , Erkut Davas SÖTEK Söke Traktör ve Ekipmanları Sanayii Tic. Ltd. Şti ortaklığında buluştu.
John Deere ana bayiliğini yapan SÖTEK"in açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ilçe Emniyet Müdürü M. Ali Serin, Borsa, Ziraat Odası yöneticileri, banka şube müdürleri, MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, ilçenin önde gelen çiftçi ve tarım kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Söke-Milas Karayolu üzeri Ziraat Okulu yanında açılışı gerçekleştirilen SÖTEK Söke Traktör ve Ekipmanları Sanayi Tic. Ltd. Şti."nin açılış töreninde konuşma yapan şirketin yönetim kurulu üyesi Bertan Balçık; “Sektöründe en son teknoloji ye sahip traktör ve pamuk toplama makinelerini yöre çiftçisi ile buluşturmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
Açılışta konuşan John Deere firmasının Türkiye satış müdürü Özgür Eryüz, Aydın ve bölgenin tarımda teknolojiyi yakından takip ettiğine dikkat çekerek; “Firmamızın ilk pamuk toplama makinesini Söke"de satmak nasip olmuştu. Tarımda traktörün önemi çok ayrı, firma olarak tarım makinelerinde teknolojiyi ülkemize getirmekle kalmıyoruz, satış sonrası verdiğimiz gerek teknik gerekse danışmanlık hizmetlerine de önem vermekteyiz. Bu yıl ülkemize gelen 5 M serisi traktörlerimizi ilk kez Söke ve yöre çiftçisinin beğenisine sunduk” dedi.
Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer"de açılışta yaptığı konuşmada Johnn Deer firmasının Türk Tarımına önemli katkısı olduğuna dikkat çekti. Demirezer; “John Deer"in yöre çiftçisine hizmet ağını genişleterek Söke"de olması çiftçimiz adına çok güzel bir olay” dedi. Demirezer ayrıca Çine Barajında su tutma çalışmasının 10 Ekim 2010 tarihinde yapılacak olan törenle start alacağını söyleyerek açılışa katılan çiftçileri Çine Barajı açılına davet etti.
Açılışta İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi John Deere"nin 5 M serisi traktörlerini yakından inceleyerek bilgiler aldılar.