5 TL'lik dilekçe masrafını ödememek için boşanmaktan vazgeçen işsiz koca, ikna edemediği eşini dövüp kolunu kırarak kayıplara karıştı.

10 Yıl önce görücü usulüyle evlenen ve 3 çocuk sahibi Songül A.(30) ile Cumali A. (32), işsizlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı.

İddiaya göre, Songül A. tarlalarda çalışıp evin geçimini sağlamaya çalışırken kocası Cumali A. ise evde huzursuzluk çıkartmaya başladı. Şiddetli geçimsizlik yüzünde çift boşanmaya karar verdi.

Cumali ve Songül çifti, sabah saatlerinde Adana Adliyesi önündeki bir arzuhalciye boşanma dilekçesi yazdırdı. Arzuhalci dilekçeyi yazdıktan sonra Cumali A.'dan 5 TL dilekçe parası istedi. Yanında 5 TL para olmayan Cumali A., "Dilekçenin bu kadar pahalı olduğunu bilseydim boşanmazdım. Ben boşanmaktan vazgeçiyorum" diyerek eşini de alıp gitmek istedi.
Ancak Songül A. boşanmakta kararlı olduğunu belirterek, ücreti ödeyip adliyeye dilekçeyi vermek istedi. Cumali A. ise eşine boşanmak istemediğini söyleyerek kolundan tutup götürmeye çalıştı. Bu sırada kadın boşanmak için ısrar edince eski adliye otoparkı yakınlarında Cumali A. eşini saçlarından tutup sürükleyerek götürmek istedi. Adana Merkez Komutanlığı'nın önüne kadar vatandaşların gözleri önünde eşini sürükleyen Cumali A. darp edip sürüklediği eşinin kolunu kırdı.

Acı içinde bağırıp kocasının elinden kaçan genç kadın, Merkez Komutanlığı'ndaki nöbet tutan askerlere sığındı. Cumali A. ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Genç kadın "Ne olur bana yardım edin kocam beni öldürecek" diyerek yardım istediği nöbetçi asker, Songül A'yı polise yönlendirdi. Kolu kırık olduğu halde polislerin yanına giden gen kadın, "Boşanmak istiyorum ama eşim beni dövdü dilekçe parası vermemek için boşanmaktan vazgeçti" dedi.

Polisler 112 Acil Servis'i arayarak ambulansı çağırdı. Bu arada kadın gözyaşları içinde yere yatarak sinir krizleri geçirdi. Karşısında basın mensuplarını görünce kaçmak isteyen kadını polis tutarak ambulansın gelmesini bekledi.

Daha sonra olay yerine gelen ambulansla kolu kırılan kadın, Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan incelemede, kadının sağ kolunun iki yerden kırıldığı tespit edildi. Kadına hastanede yapılan müdahaleden sonra 5 Ocak Polis Merkezi'ne götürülerek ifadesi alındı. Kadın ifadesinde eşiyle şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanmaya karar verdiklerini ancak dilekçe parasını vermemek için boşanmaktan vazgeçtiğini kendisi de vazgeçmeyince dövdüğünü kocasından şikayetçi olduğunu söyledi.

Polis şimdi her yerde dayakçı kocayı arıyor.

IHA