Erzurum'un Aşkale ilçesinde bulunan Karasu- 2 baraj göletinin içindeki elektrik direğini tamir için açılan 5 TEDAŞ görevlisi, bindikleri botun alabora olması sonucu kayboldu.

Olay, dün saat 18.00'da meydana geldi. Aşkale- Bayburt Karayolu üzerindeki Karasu Barajı gölüne açılan TEDAŞ işçilerini taşıyan bot alabora oldu. Göldeki buz kütlesinin üzerine çıkan işçiler TEDAŞ'taki arkadaşlarını arayarak yardım istedi. İşçiler bir süre sonra kayarak suya düştü ve buz kütlesine tutunarak yardım bekledi. TEDAŞ görevlileri kısa süre sonra olay yerine geldi. Ancak yanlarında bot olmadığı için 100 metre açıktaki arkadaşlarına halat atarak ulaşmaya çalıştılar. Havanın karardığı bölgede işçiler dondurucu soğukta buz kütlesine ancak 1.5 saat tutunabildi. Saat 19.30 sıralarında işçiler gözden kayboldu. Kurtarma ekipleri Erzurum merkeze 65 km uzaklıktaki baraja 1.5 saat sonra ulaşabildi. Ancak artık çok geçti.

15 KİŞİLİK EKİP ARIYOR

Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, "Yetersizlikten kaynaklanan bir sıkıntı var. 19.30'dan bu yana aranıyorlar" diye konuştu. Çalışmaları yerinde inceleyen Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı da, "Kazazedeleri 15 kişilik ekip arıyor. Malatya'dan gelen bir helikopter de havadan çalışmalara katıldı" dedi.