Rejİm karşıtı ayaklanmanın kanlı bir şekilde bastırıldığı Libya'da hayatını kaybeden Trabzonlu Yunus Emre Çelik (28) Trablus yakınlarındaki bir şantiyede vinç operatörü olarak çalışıyordu. Önceki gün vince çıkarken keskin nişancılar tarafından vuruldu.

Libya'ya 2.5 ay önce giden Çelik, ailesiyle en son 1 gün önce görüşerek şantiyelerinin kurşunlandığını fakat kendilerine bir şey olmadığını anlattı. Çelik'in ölümü Trabzon'un Yomra İlçesi'ne bağlı Oymalıtepe beldesinde büyük üzüntü verdi. 2.5 ay önce yakın köylerden toplam 80 arkadaşı ile Trablus'a vinç operatörü olarak çalışmaya giden Yunus'un yaşlı annesine yardımcı olmak için evlenmeyi planladığı ve bu nedenle yurtdışına gittiği öğrenildi.

ANNE ŞEKER HASTASI
4 kardeşin en küçüğü olan Yunus Emre Çelik'in kalp hastası olan ve ölüm haberini alan babası İsmail Çelik, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şeker hastası annesi Sevim Çelik de oğlunun ölüm haberiyle yıkıldı. Yunus'un akrabası Aydın Önal, 'Yunus askerden geldikten sonra Ukrayna ve Rusya'ya gitti, inşaatlarda çalıştı ve geri döndü. 6 aylık bir işti. 3 gün önce görüştüm, şartların kötü olduğunu söyledi. Dönmek istediğini söylemişti' dedi. Aynı şirkette çalışan Trabzonlu diğer işçilerin geri dönme hazırlığında olduğu ancak ailelerinin çocuklarıyla sağlıklı iletişim kuramadığı öğrenildi. Yomra İlçesi ile Özdil beldelerinde bulunan ailelerin büyük tedirginlik yaşadığı belirtildi.

İnsan annesinden 2 kez ayrılır yazmıştı
Yunus Emre Çelik'in sosyal paylaşım sitesinde son yaptığı yorumların birinde 'İnsan iki kez annesinden ayrılır, bir doğarken bir ölürken. İnsan iki kez sevgiliye bağlanır, bir başlarken bir biterken. İki kez anlam yükler insan hayatına, bir ağlarken bir gülerken. Ve insan bir kez kıymet bilir o da elindekini kaybederken' ifadelerine yer vermesi dikkat çekti.