Talihsiz olay merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Recep ve Zehra Soner çiftinin 7 çocuğundan biri olan 5 aylık Rumeysa Soner, evin yakınındaki dere kenarında yün yıkayan annesinin yanına götürüldü. Karnı aç olan Rumeysa Soner'i bir süre emziren anne Zehra Soner, bebeği tekrar eve gönderdi. Ertesi sabah çocuğunun boynunda küçük bir böcek gören anne Soner, kene olduğunu sonradan anladığı böceği çıkartıp attı. Akşam saatlerinde ateşlenen bebek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ciğerlerinin parçalandığı tesbit edilen küçük Rumeysa, tam donanımlı bir ambulansla Çekirge Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük bebek buradaki tüm müdahalelere rağmen 2 saat sonra hayata veda etti.

Olaydan bir kaç saat sonra ateşlenen 5 yaşındaki abla Songül Soner'de kaldırıldığı Çekirge Çocuk Hastanesi'nde kırım kongo şüphesiyle tedavi altına alındı. Bebeğini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan anne Zehra Soner, tedavi altındaki kızının yanından ayrılmıyor. Kızının iyileşmesi için dua eden anne Zehra Soner, küçük Rumeysa'yı kaybettikleri olayı şöyle anlatıyor: "Evde biraz yün vardı. Dereye yünü yıkamaya götürdüm. Çocuğu evde bırakmıştım. Acıkınca kardeşi getirdi. Ben biraz emzirdim sonra eve geri gönderdim. Ertesi sabah boynunda ufak bir böcek gördüm. Keneye hiç benzemiyordu. Bende onu çıkarttım boynundan attım ve öldürdüm. Çocuğun da boynu kızardı. 'Hastaneye götürelim' dedi ablası ama 'kızım keneye benzemiyor, gerek yok' dedim. Daha sonra çocuk fenalaştı. Ağlamaya başladı. Ertesi gün kaldırdık çocuğu ve hastaneye götürdük. Ama maalesef kurtaramadık."
İnşaatlarda çalışan baba Recep Soner ise, işten geldiğinde akşam eşinin çocuğun boynundan böcek çıkarttığını öğrendiğini, eşinin ise böceğin keneye benzemediğini söylediğini aktardı. çocuğun o gün ve ertesi gün çok ateşlenmesi üzerine işten gelerek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırdıklarını anlatan baba Soner, "Kızım, Şevket Yılmaz Hastanesi'nden tam teşkilatlı bir ambulansla Çekirge Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Karaciğeri parçalanmış, Akciğeri şişme yapmış. Burada da 2 saat sonra vefat etti. 5 yaşındaki kızımın ise Akciğer'i şişme yapmış. Tedavi altına alındı. Tahlilleri Ankara'ya gönderildi. Sonuç bekleniyor." diye konuştu.

Hastane yetkilileri ise, Songül Soner'in tedavisinin devam ettiğini ancak hastalığının kırım kongo olup olmadığı konusunda Ankara'dan gelecek raporu beklediklerini söyledi.