EMEKLİ Koramiral Feyyaz Öğütçü ile birlikte ikisi muvazzaf olmak üzere toplam 7 kişi İstabul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi"ne sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı"nda “Balyoz Planı” iddiaları soruşturması kapsamında soruşturmayı yürüten Ali Haydar tarafından ifadesi alınan Öğütçü, ardından “Kafes eylem planı” na ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak ve Murat Yönder"in odasına alındı. Öğütçü"nün de aralarında bulunduğu 5 asker tutuklandı.

"Herşey Özkök"ün emriyle yapıldı"

Emekli Kurmay Albay Bülent Tunçay"ın avukatı Ali Rıza Dizdar, gözaltındaki askerlerin camiye bomba atılması, uçak düşürme ve adalarda eylem iddialarına şiddetle karşı çıktıklarını söyledi. Müvekkiline “MİT"e asker atayacağınız doğru mu?” sorusunun sorulduğunu belirten Dizdar, Tunçay"ın bu soruya “Meclis"in işine niye karışayım” diye yanıt verdiğini anlattı. Balyoz Planı seminerlerinin nasıl yapıldığının da sorulduğunu kaydeden Dizdar, “Müvekkilim bu seminerlerle ilgili her şeyin içinde Hilmi Özkök"ün olduğunu, onun emriyle yapıldığını söyledi” dedi.

Tümamiral"in tutuklanmasına itiraz

Soruşturma kapsamında ilk gün adliyeye getirilen ve “Cebir ve şiddet kullanarak hükümeti yıkmaya teşebbüs” ve “Örgütü üyeliği” suçlarından tutuklanan Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz"in avukatı mahkemeye verdiği dilekçeyle müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi. Tutuklananlardan emekli Kurmay Albay Ümit Özcan"ın avukatı Bülent Kılıç, adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, bu dosyada müvekkili ve diğer kişilerle ilgili, kimliği belli olmayan bir kişi tarafından bir dosyaya konulmuş belgenin dışında hiçbir delilin olmadığını iddia etti.

KIZIYLA ADLİYEDE GÖRÜŞTÜ

Öğütçü"nün kızı İrem Öğütçü"nün görüş isteğine savcılık önce izin vermedi. Avukatın savcılardan izin almasının ardından bir süre babasıyla görüşen İrem Öğütçü, daha sonra adliyeden ayrıldı. Öğütçü"nün Fenerbahçe yazılı bir bavulla adliyeye gelmesi dikkat çekti.

Vatan