Vodafone ile akıllı telefon pazarının yükselen önde gelen şirketlerindenHTC ile küresel bir cep telefonu satış anlaşması imzaladı. Bu anlaşmanın Türkiye lansmanını Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray veHTC CEO’su Peter Chou’nun şirket yetkililerinin katıldığı basın toplantısıyla duyurdu. İki şirketin işbirliğiyleHTC’nin birçok yenimodeli veHTC Sense 3.0, Türkiye’de ilk kez Vodafone tarafından kullanıma sunulacak. Dünyada akıllı telefon kullananların sayısı 1milyarı aştı. Türkiye’deki akıllı telefon kullanım oranı yüzde 31 ile AB ortalamasının bir puan üstüne çıktı. İnternetten veri aktarımı geliri ilk kez SMS gelirini geçti. Bu verilerin ışığında üçlü bir plan yaptıklarını vurgulayan Vodafone CEO’su Serpil Timuray, “3G’yi yaygınlaştırıp alt yapıyı desteklemeli, tarifeleri ucuzlatmalıyız. Elbette en sonmodel cihazları da getirmemiz lazım” dedi.
 
FİYATI BELLİ DEĞİL
 
HTC firmasının kurucu CEO’su Peter Chou, 1997 yılında başlattıkları akıllı cihazmacerasının bugün çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Chou, kullanıcıların artık telefonla konuşmak değil;
 
Facebook gibi sosyal ağlara girmek, işini halletmek ve internette gezinmek için kullanıldığını belirtti. HTC geçen sene 25milyon cihazın dağıtımını gerçekleştirirken 9.4 milyar dolar gelir elde etti. Vodafone, bu aydan itibarenHTC Sensation, HTCDesire S,HTC ChaCha,HTC Wildfire telefonmodellerinin yanındaHTC Flyer isimli tablet bilgisayarını da bir süreliğine yalnızca Vodafone ile satacak.Henüz satış fiyatı belli olmamakla birlikte bu ürünlerin satıştaki eski cihazları şu anda 600-1.500 TL fiyat aralığında satılıyor.
 
bugün