Alman Heinrich Pommerenke tam 49 yıldır demir parmaklıklar arkasında yaşıyor.

Heinrich Pommerenke 1960 yılında 4 kadını öldürme, 9 öldürme teşebbüsü toplam 60 ayrı suçtan 140 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Pommerenke tam 49 yıldır hapis yatıyor ve şu anda şeker hastası olduğu için ölümle pençeleşiyor.

Öleceğine kesin gözüyle bakılan mahkum, dışarda ölmek istediğini açıklayarak af diledi. Ancak Alman yasalarına göre yeniden suç işleme potansiyeli bulunduğu için salıverilmesine karşı çıkılıyor.

Eğer Alman Cumhurbaşkanı Horst Köhler kendisin affetmezse, 49 yıldır hapis yatan adam son nefesini de cezaevinde vermiş olacak.

DÜNYADAN KISA KISA...

RUS FÜZESİ BAŞARISIZ OLDU
Rusya'nın denizaltından atılan yeni stratejik füzesi Bulava'nın denemesi başarısız oldu. Interfaks ajansının haberine göre, Rusya'nın gelecek yıl bazı nükleer denizaltılarına yerleştirmeyi planladığı 8 bin kilometre menzilli Bulava füzesinin denemesi başarısızlıkla sonuçlandı.

CHAVEZ AVM'LERE SAVAŞ AÇTI
Venezuela lideri Hugo Chavez, başkent Caracas'da neredeyse yapımı bitmekte olan bir alışveriş merkezinin büyüklüğünü görünce şaşkınlığa uğrayarak, inşaatın durdurulmasını istedi. Chavez, haftalık radyo konuşmasında, 6 katlı alışveriş merkezinin inşaatıyla ilgili olarak, "Orada bir ucube inşa ediyorlar" dedi. Bölgedeki trafiğe ek yük getirecek olan binayı görünce nasıl şaşırdığını anlatan Chavez, Caracas belediye başkanından bu devasa inşaatı durdurmasını istedi.

SAVAŞ HİSTERİSİNE KAPILMAYIN
Hindistan, Pakistan'a "savaş histerisine" kapılmaması çağrısında bulundu. Başbakan Manmohan Singh gazetecilere açıklamasında, "Mesele savaş meselesi değil. Bu bir terör ve Pakistan topraklarının bu teröre yardım, yataklık ve teşvik için kullanılması meselesidir. Yoksa hiç kimse savaş istemiyor" dedi. Dışişleri Bakanı Pranab Mukharjii de, İslamabad yönetimine savaş histerisine kapılmaması ya da suçlayıcı şekilde başkalarını işaret etmemesi çağrısında bulunarak, "Mesele Pakistan'daki unsurların Mumbai'de çirkin ve kötü bir terörist saldırı yapmış olmalarıdır" diye konuştu.

10 TON TAKLİT ÇIKALOTA
Fransız gümrüğü, Türkiye'den geldiği belirlenen soğuk hava depolu bir kamyonda, 10 ton taklit çikolatalı şekerleme ele geçirdi. Fransız gümrük makamları, dünyaca ünlü bir markanın taklidi olduğu belirlenen çikolatalı şekerlemelerin kalitesinin çok düşük olduğunu açıkladılar.