Alman Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Ofluoğlu, "650 milyon dolara 10 tane yeni hastane yaptık" dedi. Ofluoğlu, mart ayında yapılacak 10 hastane açılışından sonra, yatırımda rotayı yurtdışına çevireceklerini açıkladı.

TÜRKİYE"de ekonomik krizden etkilenmeyen bir kaç sektör olduğuna dikkat çeken Alman Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Ofluoğlu, şirket olarak yatırımlara devam kararı aldıklarını açıkladı. Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın katılımıyla aynı anda 10 tane hastanenin açılışını yapacaklarını söyleyen Ofluoğlu, "650 milyon dolarlık yatırımı tamamladık. Krizde işçi çıkartmıyor yeni istihdam alanları yaratıyoruz. Yeni açacağımız 10 hastane ile 4 bin 500 kişiyi daha işe alacağız" dedi. Dünyayı sarsan ekonomik krizin sağlık sektörünü çok etkilemediğini açıklayan Azmi Ofluoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Gıda, alkollü içki ve sağlık sektörü ekonomik krizlerden çok fazla etkilenmez. Herkesin işçi çıkardığı bir ortamda tek bir çalışanımızı işsiz bırakmadık. 9 bin 800 kişi hálá çalışmalarına devam ediyor. Yeni yatırımlarımız sayesinde 4 bin 500 kişiyi daha işe alacağız. 650 milyon dolarlık yatırımı tamamladık. Şimdi önümüze bakacağız."

11 yeni hastane

Sağlık sektöründe yatırımlara devam edeceklerini de açıklayan Azmi Ofluoğlu, yeni yatırımları hakkında şu bilgileri verdi: "Türkiye"de yatırımlarımız olacak. Ancak önümüzdeki döneme ilişkin yeni projeler geliştiriyoruz. 2010 yılına kadar Türkiye"de 11 yeni hastane daha bitireceğiz. Bu yatırımın tutarı da 600 milyon dolara yakın. Ancak 2010 yılından sonra rotamızı değiştirmek istiyoruz. Yurtdışında yeni gelişen pazarlar var. Bu pazarlar Türkiye için çok önemli. Sağlık sektörünün de daha alacağı çok yol olduğu pazarlar bunlar. Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Rusya ve Arnavutluk"ta projelerimiz olacak. Bu bölgelere olmayan sağlık hizmetini götürmek istiyoruz. Çünkü bu ülkeler sağlık alanında çok gelişemedi." Türkiye"nin sağlık sektöründe yeni yatırımlara ihtiyacı olduğunu da ifade eden Azmi Ofluoğlu, "Ülkemizde yatırım yapılması gereken çok fazla şehir var. Ülkede sağlık sektörüne yapılan yatırımların hız kesmeden devam etmesi gerekiyor. Ancak biz bundan sonra yurtdışına bakacağız. Doğu Avrupa ülkelerinin yanı sıra Almanya"da hastane satın almak için pusuda bekliyoruz" dedi.

6 ayda yeni teknoloji

Sağlık sektöründe teknoloji alanındaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Azmi Ofluoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Ülkemizde sağlık sektörü dünyanın bir çok ülkesinden daha iyi durumda. Gerek özel hastaneler olsun gerekse kamuya ait alanlar yeni yatırımlarla büyüyor. Uzay araştırmaları gibi sağlık sektörü de teknolojiyi yakından takip ediyor. Her 6 ayda bir teknolojiye yeni yatırımlar yapıyoruz."

Hürriyet