Doğu ve Güney Doğudaki fakir ailelere kız çocuklarını okula göndersinler diye ilave para verildiğine dikkat çeken Şimşek, bu sayede, 2002 yılında 100 erkek öğrenciye karşılık, 91 kız öğrenci bulunurken, şimdi 100 erkek öğrenciye karşılık, 100,4 kız öğrenci bulunduğunu bildirdi. 
Şimşek, ''Bu bizim dönemimizde oldu. İlim herkese farzdır. Dolayısıyla, hiç kaygıya gerek yok'' dedi. 

''Türkiye'yi, geleceğin yıldızı olarak görüyoruz''

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'yi geleceğin yıldızı olarak gördüklerini belirtti. 

Bu noktada, demografik yapının çok önemli olduğunu ve çalışma çağındaki nüfustaki artışın da en kritik etkenlerden birisi olduğunun altını çizen Şimşek, bu potansiyeli kullanabilmek için reformların, makro ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanması gerektiğini kaydetti. 
Bakan Şimşek, 2050 yılında Türkiye'nin nüfusunun muhtemelen 100 milyona yaklaşacağını, milli gelirin de 5.2 trilyon dolara ulaşacağının öngörüldüğünü de kaydetti. 

''Türkiye, birçok anlamda ön plana çıkacak''

2010 yılında Türkiye'nin dünya ekonomileri arasında 16. sırada bulunduğunu, 2050 yılında hedefin ilk 10 ekonomi içinde bulunmak olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye'nin İtalya'yı, İsyanya'yı, Kanada'yı, Güney Kore'yi çok rahat geride bırakacağını bildirdi. 

Bakan Şimşek, ''Hatta bazı çalışmalara göre, Türkiye Avrupa'da ikinci en büyük ekonomi olacak. Şu anda 6. ekonomiyiz. Türkiye birçok anlamda ön plana çıkacak'' dedi. 

Türk Ticaret Kanunu

Maliye Bakanı Şimşek, daha sonra öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin sorularını yanıtladı. 

Bir öğretim görevlisinin Türk Ticaret Kanununun ertelenip, ertelenmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine Şimşek, ''Türk Ticaret Kanunu önemli bir reformdur. Ancak son günlerde kamuoyunda yanlış gibi gösterilen bazı konuları doğru bulmuyorum. 

Yani bir şirket, hem kasamdan para alıyım, kayıt dışı kalayım, banka bana para versin, ölçeğimi de büyüteyim ancak, dünya standartlarında da bir reform üretmeyeyim, bilançomu web sitesine koyamam. Niye- Sorun burada. İş ortamını iyileştirebilmek için biz Türk Ticaret Kanunu'nu daha güçlü uygulamalıyız. Türk Ticaret Kanunu ertelenmemeli. Bunlardan geriye doğru bir adım doğru değil. Bu reform, önemli bir reform.'' 

''İzmir'e üvey evlat muamelesi mi yapılıyor'' sorusu, Şimşek'i üzdü

Şimşek, bir öğrencinin ''İzmir'e Büyükşehir Belediyesinin CHP'li olması nedeniyle üvey evlat muamelesi mi yapılıyor'' şeklindeki sorusu üzerine, böyle bir algının olmasının kendisini çok üzdüğünü ifade etti. 
Bakan Şimşek, otoban, çevre yolları, barajlar ve yeni üniversitelerin İzmir'de yapıldığını kaydederek, tüm bunlara gerekli kaynağın sağlandığını söyledi. 

İzmir'in yatırımlardan aldığı payın 2002'de 163 milyon lira iken, bugün enflasyonla güncellendiğinde 992 milyon lira olduğunu ifade eden Şimşek, ''Bu rakam bile bu türden bir algının hakikaten yanlış olduğunun göstergesidir. Sayın Başbakanımızın da Expoya desteği, ortada. İnşallah İzmir, Expo'yu da alacak buna inancımız sonsuz'' dedi. 

Şimşek, kesinlikle böyle bir ayrım olmadığını ve İzmir'e büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.