CHP'nin kurmaylarından Tarhan'dan AK Parti iktidarına ağır itham. Tarhan "AKP hükümeti 9 yaşındaki kızlarımızı evlendiremeyiz diyerek yaş sınırını 14'e yükselttiğini" iddia etti. Tarhan ayrıca Ömer Dinçer'in her gün cumhuriyetle kavga ettiğini savundu.

Tarhan'ın bir diğer eleştirisi de Ergenekon davasına yönelik oldu: "12 Eylül 2010 öncesi bir darbe anayasasının izlerini silmek isterken, biz ne yapmak istediklerini biliyorduk. Bir sivil darbe yapmak istiyorlardı bunu gördük ve anlatmaya çalıştık."

Uşak'ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen 'Kadın Hakları ve Devrim Yasaları' ile ilgili konferansa, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan da katıldı.

SİLİVRİ KILICI

Anayasa'nın ilk maddelerinin anlamsızlaştırılmak istendiğini savunan Tarhan, sözlerine şöyle devam etti

Demokratik hukuk devletinde eğer mahkemeleri elinize almışsanız, özel yetkili mahkemelerle toplumu dizayn etmeyi ve toplumsal yapıyı değiştirmenin yöntemlerini bulmuşsanız oraya yerleştirdiğini ordunuzla, askerlerinizle, herkesin tepesinde bir Silivri kılıcı oluşturup sesini çıkartanı Silivri'ye gönderip meydanlara çıkarak söyleyebiliyorsanız orada demokratik hukuk devletinin temel şartı olan güçler ayrılığı ilkesini yok etmişsiniz demektir"

ÇOCUK GELİNLER VE ÇOCUK ANNELER ORDUSU OLUŞACAK

Türkiye'de Anayasa'nın 2'nci maddesi olan laiklik ve demokratik hukuk devleti ilkesinin değiştirildiğini öne süren Tarhan'ın sözleri hükümeti kızdıracak:

"Biz kız çocuklarının hangi yaşta olursa olsun eve kapatılmasını istemiyoruz. Uygulamaya başlandığında çocuk gelinler ve çocuk anneler ordusu oluşacak. AKP hükümeti 9 yaşındaki kızlarımızı evlendiremeyiz diyerek yaş sınırını 14'e yükselttiler. Hükümetin bugün tartıştığı konu 14 yaşındaki kız çocuklarını eve kapatmalıyız konusudur."

KADINI ÇOCUK DOĞURAN NESNE OLARAK GÖRÜYORLAR

Hükümetin en kuşku ile bakılan bakanlarından birisinin Ömer Dinçer olduğunu savunan Tarhan'ın iddiası yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek:

"AKP gerici yüzünü açığa çıkartarak kadını çocuk doğuran ve AKP'ye oy vermesi gereken bir nesne olarak görüyor. AKP'nin kadına biçtiği rol kesinlikle bundan ibarettir. Bunlara öncelikle AKP'ye oy veren kadınların karşı çıkması gerekiyor. Bu kadar sokağa çıkmasını ve soysallaşmasını isteyen hükümet şimdi kızların neden eve kapatılmasını istiyor? AKP kızları ve kadınları kullanarak istismar ederek şimdi de yeni eğitim sistemi ile kullanılmış bir eşya gibi kenara atmak istiyorlar."

SİVİL DARBE İDDİASI

AK Parti'nin demokratikleşme ve açılım hamlesinin göz boyamadan ibaret olduğunu söyleyen Tarhan, sert cümlelerle hükümete yüklendi:

"AKP, örgütlenme derken yalnızlaştırmadan, özgürlük derken tutsaklıktan, adalet derken adaletsizliklerden yani infaz kurumundan bahsediyorlardı Silivri'de olduğu gibi, ileri demokrasi derken korku krallığından, ifade özgürlüğü derken polis coplarından milli irade derken Silivri zindanından ve darbe anayasasının izlerini silmek derken dehşetle irkilmemek mümkün değil. 12 Eylül 2010 öncesi bir darbe anayasasının izlerini silmek isterken, biz ne yapmak istediklerini biliyorduk. Bir sivil darbe yapmak istiyorlardı bunu gördük ve anlatmaya çalıştık."