Çin'in Şanghay şehrinin merkezindeki 28 katlı bir kulede çıkan yangında ölü sayısı 42'ye yükseldi.

Çin resmi haber ajansı, kuledeki yangında 42 kişinin öldüğünü duyurdu.

Kulede 156 ailenin yaşadığını söyleyen yetkililer 90'dan fazla yaralının olduğunu ve sayının giderek arttığını, 100'den fazla ailenin de binadan tahliye edildiğini anlattı.

Şehrin en hareketli bölgelerinden olan Cing-an'da öğleden sonra çıkan yangının kontrol altına alındığını belirten yetkililer, ancak ilk etapta ulaşılmayan yüksek kesimlerinde büyük çapta hasar olduğunu kaydetti.

Binanın 90'lı yıllarda inşa edildiğini aktaran bina sakinleri, komşularının birçoğunun bölgede bulunan okullarda görevli ve emekli öğretmenler olduğunu belirtti.

Yangına neyin sebep olduğunun henüz tespit edilemediği bildirilirken, bazı görgü tanıkları binanın dışında tadilat için kurulan iskelenin tutuştuğunu, bu nedenle yangının iskele boyunca hızla yayıldığını belirtti.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında kule civarında yollar araç trafiğine kapatılırken, yangını söndürmede kullanılan köpük nedeniyle caddeler köpük nehirlerine dönüştü.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, HAYATTA KALANLAR ARAŞTIRILIYOR

Çin'in Şanghay şehrinin merkezinde çıkan kule yangının söndürüldüğü bildirildi.

Şanghay Belediyesinden yapılan açıklamada, Ciaoco ve Yüyao yollarının kesiştiği bölgede çıkan yangının büyük bir bölümünün söndürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, itfaiyecilerin binanın içinde hayatta kalanları aradığı belirtildi.

Yetkililer, yaralıların kesin sayısının bilinmediğini, ancak civardaki hastanelere 90 civarında yaralının gönderildiğini ifade etti.

Şinhua Ajansı, çıkan yangında 42 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

A.A.