Başkan Orbay"ın kendilerini seçim malzemesi olarak kullanıp oylarını aldıktan sonra bir daha yanlarını uğramadığını iddia eden İncirliovalı bir grup Roman, “Bayandır insaflıdır diye sözüne inandığımız Başkan Fadime Orbay, mazbatayı alınca verdiği sözleri unuttu. Üstelik beyi zamanında verilen yardımları da kesti. Bayan başkan gelince aç ve açıkta kaldık” diyerek Başkan Orbay"a sitem ettiler.
Türkiye"nin en sıcak illerinin başında gelen Aydın"ın İncirliova ilçesinde Kurtuluş ve Hürriyet Mahallesi"nde onlarca aile çadırlarda ikamet ediyor. Sadece seçim zamanlarında adayların uğradığı semtte, ne altyapı ne de milenyum çağına rağmen insana ve insanlığa yakışır bir yaşam var. İncirliova Belediyesi sınırları içerisinde yıllardır ikamet etmelerine rağmen ilk defa seçilen bir bayan belediye başkanının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Esma Elekçi “Belediye başkanlarını genelde bizim oylarımız belirler. Beledye Başkanı Sayın Fadime Orbay, aday olunca, bizi en iyi bir kadın anlar diye sevinmiştik. Her aday gibi o da bizim bu çadırlara geldi. Sözler verdi. Kadındır daha vicdanlıdır diye ona inandık. Mazbatasını alalı yaklaşık 1.5 yıl oldu. Sözlerini tutmadığı gibi kocasının başkanlığı döneminde aldığımız yardımları da kesti. Şimdi aç susuz, perişan bir şekilde 42 derece sıcağın altında naylon çadırlarda yaşam savaşı veriyoruz” diye konuştu.
“İLK ÇAĞLARDAKİ GİBİ, BANYO VE TUVALET SIKINTISI YAŞIYORLAR”
İlçeye bağlı Kurtuluş ve Hürriyet Mahallesi"nde yıllardır ikametleri olmasına rağmen son yerel seçimlerden sonra adeta aç ve açıkta yaşadıklarını belirten çadır sakinlerinden özellikle bayanların çok zor durumda. Tuvalet ve banyo için ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten bayanlar, kendilerine söz veren Belediye Başkanı Fadime Orbay"a seslenerek “Sayın başkanım, bayan olduğun için bizi en iyi siz anlarsınız zannetmiştik. Bizi yanılttın. Ne olur sözlerinizi hatırlayıp bizi bu çileden kurtarın” diyerek yardım istediler.