Melilla kentindeki sınır duvarından İspanya'ya doğru geçmek için yaklaşık bin kişilik kaçak göçmen grubunun sınıra akın ettiği bildirildi.

Fas'tan İspanya'da doğru son dönemlerde artan yasa dışı göç akını bu sabaha karşı bir kez daha yaşandı. Melilla kentindeki sınır duvarından İspanya'ya doğru geçmek için bin kişilik kaçak göçmen grubunun sabaha karşı saat 05.30'ta (TSİ 06.30) sınıra akın ettiği kaydedildi.

Çin mahallesi olarak bilinen tarafta gerçekleşen yasa dışı göçmen akınında, yaklaşık 400 kadar kaçağın İspanya tarafına geçmeyi başardığı, diğerlerinin geri dönmek zorunda kaldıkları belirtildi. 3 engel bulunan ve dikenli tellerle örülü duvarı aşmaya çalışan kaçak göçmenler arasında yaralananların da olduğu kaydedildi.

İspanya tarafına geçmeyi başaran Afrikalı kaçakların, bundan önceki vakalarda olduğu gibi hemen koşarak bölgedeki göçmen barındırma merkezine gittikleri ifade edildi. Yetkililer, 500 kişilik kapasitesi olan merkezde şu anda 2 binden fazla kaçak göçmen olduğuna dikkati çekti.