40 yıllık tiyatro yaşamını ağabeyi Haluk Şahin’in yazdığı ‘Komedi Dünyası’ adlı bir oyunla sahneye taşıyan ünlü oyuncu Abdullah Şahin, oyunun Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen prömiyerinde, tiyatro yapmanın zorluklarını anlattı.

'TEK DERTLERİ PARA!'

Başrollerini Özlem Savaş ve İlhan Daner ile paylaştığı oyunda anlatılan her şeyin gerçek olduğuna dikkat çeken Şahin, “40 yıldır tiyatro sahnesindeyim; anam ağladı. Kendimi ifade etmemi sağlayan bu oyunda, tiyatro yaparken çektiğim sıkıntılardan eski eşim Nilgün Belgün’e kadar her şey var” dedi.

Tiyatrocu olduğu için pişman olmadığını ancak kendisini çok mutlu da hissedemediğini belirten ünlü oyuncu, “Bizim kuşak şimdikiler gibi aklını kullanamadı. Bizim gençliğimizde saygı ve sevgi önemliydi. Oysa şimdikilerin tek derdi ayakta kalmak, para kazanmak. Biz parayı hep en son sıraya attık, o yüzden de elimizde hiçbir şey yok. Ama şeytan azapta gerek! Emekli olmaya kalksam, alacağım emekli maaşıyla sadece arabama benzin alabilirim” diye konuştu.

Tiyatroyla ilgilenen gençlerden, kendilerinden önce bu işi yapan insanlara saygı göstermelerini isteyen Şahin, “Gençler kendilerine tiyatroda düşe kalka yol açanlara saygı duysunlar, onları görmezden gelmesinler” demeyi de ihmal etmedi.