Kendisinin kullandığı Halas isimli 8 metrelik yatıyla önceki akşam saat 20.30 sıralarında Çırağan Oteli önünde bulunan dev şamandıraya çarpan Mustafa Koç, kazanın şiddetiyle yere düşerek sağ bacağını kırdı.
Kaza sonrasında su alan yata, Sahil Güvenlik'e bağlı acil durum botlarıyla müdahale edildi. Yattan bacağı kırılan Mustafa Koç ile 4 kişinin kurtarıldığı öğrenildi. Batmak üzere olan yat Kalamış'taki yat limanına çekildi.

AMELİYAT 2 SAAT SÜRDÜ

Kaza sonrası 21.00 sıralarında Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Koç, ameliyata alındı. Sağ diz kapağının altında kırık tespit edilen Koç'un, 2 saat süren ameliyatın ardından sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

AYNI KADER

Hastaneye giden Galatasaray Kulübü eski Başkanı Faruk Süren Koç'un durumunun iyi olduğunu, yemeğini yediğini söyledi. “Tarih tekerrürden ibarettir” diyen Süren, Mustafa Koç'un babası Rahmi Koç'un da 40 yıl önce aynı şekilde deniz kazası geçirdiğini belirtti.

Koç'u ziyaret edenler arasında bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, ünlü işadamının büyük bir kaza geçirdiğini, ancak çok ucuz atlattığını ifade etti. Sarıgül, "Tekneyi kendisi kullanıyormuş. Ancak kendisinin kullanmaması gerekiyordu. Ucuz atlatılmış bir kaza" diye konuştu.

Sarıgül'ün bu tespiti karşısında bir açıklama yapan Koç Holding Kurumsal İletişim Başkanı Ali Koç ise ailede herkesin kendi yatını kendisinin kullandığını belirterek, “Rahmi Bey de, Mustafa Bey de, ben de yatlarımızı kendimiz kullanırız. Gerekli deneyim ve belgelerimiz mevcut” dedi. Koç, şamandıraların boyanması veya aydınlatılması için geçmişte başvuruları olduğunu da sözlerine ekledi.

BİRKAÇ GÜNDE ÇIKACAK

Öte yandan iki saat süren ameliyattan sonra Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Mustafa Koç'un, sağ bacağındaki kırığın tedavisi için ameliyata alındığı belirtilerek, "2 saat süren ameliyat başarılı geçti. Hastanemizdeki tedavisi normal odada devam ediyor. Birkaç gün içinde taburcu olması beklenmektedir" denildi.

30 SAAT MAHSUR KALMIŞTI

Mustafa Koç, bir süre önce de teknesiyle çıktığı Split seyahati sırasında fırtınaya yakalanıp 30 saat denizde mahsur kalmıştı. Koç, yaşadıklarını, "Split'ten dönüşte 30 saat kadar kafadan gelen 6-7 şiddetinde rüzgârla boğuştuk. Bir yanımız Arnavutluk sahili olduğundan mayın tehlikesi de vardı ve hiçbir yere kaçamadık. Çocuklarla beraber teknede mahsur kaldık."

Ziyaretçi akını

Olayı duyar duymaz hastaneye giden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan

Yalçındağ, kendisinin de daha önce bir kaza geçirdiğini belirterek, “Benimki parçalı kırıktı. Mustafa Bey'inki kısa sürecek” dedi. İş dünyasının önde gelen temsilcileri de Mustafa Koç'u hastanede yalnız bırakmadı. Koç'u, Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ile boşandığı eşi Betina, Sedat Aloğlu, Marif Mansimov, Nurettin Hasman, Suzan Sabancı Dinçer, Faruk Süren, Tayfun Beyazıt, Faik Açıkalın, Uğur Ekşioğlu'nun yanısıra çok sayıda kişi ziyaret etti./yeni şafak