Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde geçici işçi alınacağının duyurulması üzerine Muğla ve Aydın’da birçok kişi iş başvurusunda bulundu. Aydın ve Nazilli Orman İşletme Müdürlükleri bünyesinde orman yangınlarıyla mücadele için geçici işçi olarak 40 kişinin alınacağı açıklanmasıyla bin 252 başvuru olması üzerine çare kura çekiminde bulundu. Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Tiyatro Salonu’nda noter huzurunda yapılan kurada 40 işçinin üç katı olan 120 asil ve 120 yedek adayın ismi belirlendi.

Aileleri, eşleri ve çocuklarıyla kura çekimine katılan bin 252 aday, 6 aylığına da olsa sigortalı ve maaşlı bir işe sahip olabilmek için büyük bir heyecan yaşadı. Kura çekiminde isimleri okunan adaylar, 7 Ağustos 2012 tarihinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak mülakata katılacak. Aydın ve Muğla’da yapılan iki ayrı kura çekiminde asil olarak seçilen adaylardan mülakatta başarılı ollar 6 ay Orman İşçisi olarak çalışacak.

Dün Muğla’da yapılan kura çekiminin ardından bugün Aydın’da aynı işlemi gerçekleştirdiklerini belirten Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Abid Baca, “Dün Muğla’da yapılan kurada 4 bin 670 müracaat vardı. Bugünde Aydın ilinde alınacak 40 mevsimlik yangın işçisine ait kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Bin 252 kişinin başvurduğu kuranın çekimlerini noter huzurunda yapıyoruz. Greyder, dozer ve arazöz şoförü ile yangın ve gözetleme işçisi branşlarında Aydın ve Nazilli’de görevlendirmeler yapılacak. Alınacak olan işçinin üç katı oranında asil ve üç katı oranında yedek aday belirleniyor. Kurada çıkmayanların isimleri de okunarak herkesin huzurunda ve görüntü kaydı altında şeffaf bir kura çekimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Aydın genelinde görevlendirilecek 40 mevsimlik işçinin kuranın ardından komisyon tarafından belirleneceğine işaret eden Aydın Orman İşletme Müdürü Hasan Kalmaz da, “Kurada ismi belirlenene asil adaylar Bölge Müdürlüğümüzde oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilmek suretiyle seçimler yapılacak. Bu işçilerin işletme müdürlüklerine dağıtımının yapılmasının ardından ihtiyaç olan bölgelerde çalışmalara başlayacaklar. Bu işçiler 5 ay 29 gün çalışacak ve alacakları ücretler ilanlarda belirtildi” diye konuştu.

EMEKLİ ORMANCI OĞLUNUN HEYECANINA ORTAK OLDU

Aydın’da yapılan kura çekimine oğluna destek olmak için katlan 25 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan greyder operatörü Hasan Bayrak, oğlunun isminin asiller arasında yer alması nedeniyle büyük bir sevinç yaşadı. Sevincini Bölge Müdür Yardımcısı Baca ve Aydın İşletme Müdürü Kalmaz ile paylaşan Bayrak, “Ben 25 yıl ormanda çalıştıktan sonra emekli oldum. Bugün kuraya katılan oğlum için buraya geldim. Çok şükür ismi asiller arasında yer aldı. Biz ailecek orman ve bu işin sevdalısıyız. İşimizi çok seviyoruz. İnşallah oğlum mülakatı da geçerek ormanlar için çalışır”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png