Aydın Belediyesi"nin her yıl geleneksel olarak Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı ile birlikte düzenlediği toplu sünnet töreninin 13"üncüsü İsmet Sezgin Parkında gerçekleşti.Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Belediye Başkan yardımcısı İlhan Erdemir, meslek ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı geleneksel sünnet töreninde mahalle muhtarları tarafından belirlenmiş, ailelerinin maddi durumu yetersiz olan 40 çocuk Aydın Belediyesi tarafından sünnet ettirildi.
Toplu sünnet töreninde konuşan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin geleneksel toplu sünnet törenini aralıksız olarak sürdürmeye devam ettiklerini belirterek “Sünnet törenini aslında 7 Eylül"de yapacaktık. Ramazan ayına denk gelmesi sebebi ile öne çektik. Aydın Belediyesi var oldukça kimsesizlerin kimi olmaya devam edecek. Aydın"da maddi durumu iyi olmayan ailelerin sünnetsiz çocukları kalmayacak. Allah bana evlat murat etmedi ama benim Aydın"da 200 bin çocuğum var. Aydındaki insanlar bana başkanım değil baba diye hitap ediyor. Herkes başkan olabilir ama herkes baba olamaz” dedi.
Toplu sünnet töreninde sünnet çocukları ve aileleri hep birlikte sünnet yemeğini yedikten sonra Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve sünnet çocukları davul zurna eşlinde oynadılar. Törenin sonunda başkan İlhami Ortekin sünnet çocukları ile toplu olarak fotoğraf çektirdi.