Mehmet Ali Erbil"in anlaşmalı boşanmak için Tuğba Erbil"e Tarabya"daki daire (3 milyon $) ile Bodrum"daki yazlığı (1.5 milyon $) teklif ettiği, ancak red cevabı aldığı öğrenildi.

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ile Tuğba Erbil arasındaki boşanma davasının perde arkasındaki gelişmeler yine çok konuşulacak.
Mehmet Ali Erbil Kimdir? tıklayın
İddialara göre, Erbil, eşinin boşanma kararından vazgeçirmek için çok çaba sarf etti, hatta Sezen Aksu"yu bile devreye soktu. Tuğba Erbil"in boşanma kararında kararlı olduğunu görünce de avukatı Çetin Yıldırımakın"a vekalet verdi. Anlaşmalı boşanmak için Tuğba Erbil"in oğlu Ali Sadi"nin geleceğini düşünerek Astoria"daki daire (3 milyon dolar) Yeniköy"deki villa (4 milyon dolar) ve 1 milyon dolar talep ettiği (toplam 8 milyon dolar) öne sürüldü. Mehmet Ali Erbil"in ise bu teklife yanaşmadığı, 3 milyon dolar değerindeki Tarabya"daki villa ile 1.5 milyon dolar değerindeki Bodrum"daki yazlığı teklif ettiği öğrenildi. Taraflar anlaşamayınca da konunun hukuksal çerçevede çözülmesi için mahkemeye gidildi. Tuğba Erbil"in avukatı Altın Mimir, Sarıyer Adliyesi"ne başvurarak boşanma davası açtı. Bu durumda Mehmet Ali Erbil"in, Tuğba Erbil ile evliliğinden sonra edindiği malların (Toplam değeri yaklaşık 17 milyon dolar) paylaşımına mahkeme karar verecek.

Yarı yarıya paylaşım

Yeni Türk Medeni Kanunu"nuna göre “Anlaşmalı boşanma sağlanamazsa çiftler edinilen mallara yarı yarıya ortak olur” hükmü devreye giriyor. Ancak Mehmet Ali Erbil cephesi bu hükmün devreye girmesi için eşin (Mehmet Ali Erbil) evlilikte yüksek kusurlu olması gerektiğini dile getirecek ve “Şiddet, ihanet gibi suçlamalar olması ve bunların ispatı gerekir. Erbil, eşini ve çocuğunu mağdur etmemiştir. İhanet iddiaları da gerçek değildir” savunması yapılacak. Yakın dostlarına “Ben Tuğba"yı hiçbir zaman mağdur etmedim ki ” diye dert yanan Mehmet Ali Erbil"in 5 ay önce 1,5 milyon dolara Bodrum"dan villa alıp tapuyu da eşinin üzerine yaptığı öğrenildi. Erbil"in ayrıca eşine 200 bin TL"ye son model Range Rover cip aldığı ve değeri yaklaşık 500 bin TL"yi bulan mücevherler de hediye ettiği öne sürüldü.

SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Eşini boşanma kararından vazgeçiremeyen Mehmet Ali Erbil, avukatına vekaletini verdikten sonra sessizliğe büründü.

DURUŞMADA GİZLİLİK KARARI

Tuğba Erbil"in avukatı Altın Mimir"in başvurusu ile duruşma hakkında gizlilik kararı çıktı. Tuğba Erbil, kendisi için aylık 30 bin, oğlu Ali Sadi için aylık 7 bin 500 TL nafaka talep ederken Yeniköy"deki ev için aile konutu şerhi konulması istendi.

Vatan