Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Uludağ Öğrenci Kulüpleri Arası Diyalog Kongresi’nin 4'üncüsü Uludağ Üniversitesi(UÜ)’nde başladı.

Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu (ÇEKO) tarafından düzenlenen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kent Konseyi’nin desteklediği ‘4. Uludağ Öğrenci Kulüpleri arası Diyalog Kongresi’, 6 farklı üniversiteden gelen üniversite öğrencilerinin katılımıyla Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde başladı. Üniversite gençliğinin ülke siyasetine, ekonomisine ve sosyal politikalarına olan duyarlılığını artırmak amacıyla düzenlenen kongreye, öğrenciler fikirlerini özgür bir şekilde dile getirme fırsatı buldu.

ÇEKO Topluluğu Başkanı Fırat Pazarlı, UÜ Çalışma Ekonomisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Alper ve Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık’ın açılış konuşmalarının ardından söz alan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, kişilerin kendilerinden başka kimseyi düşünmediği bir dünyada gençlerin toplum adına sorumluluk alıp fikir üretmesinin örnek bir davranış olduğunu söyledi. Ekonomi, siyaset ve sosyal politikalar hakkında yapılacak tartışmaların ve çıkacak sonuçların ülkenin geleceği adına önemli olduğunu belirten Keskin, "Bursa Kent Konseyi olarak gençlerin karar alma mekanizmalarına katkı koymasına gerekli desteği veriyoruz. Gençlerin sorumluluk duyarak yapacağı tüm etkinliklerin de arkasında olacağız." dedi.

UÜ İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Şahin’in yönettiği 'ekonomi' adlı ilk oturumda, Ankara, Uludağ ve Süleyman Demirel üniversitelerinden öğrenciler tarafından sunum yapıldı. 2 gün sürecek olan kongrede, 'sosyal politika' ve 'siyaset' konularında da oturumlar düzenlenerek, 6 farklı üniversiteden öğrenciler sunum yapacak.