Doğan'ın, eşinin yasak ilişki yaşadığı kadının kocası tarafından öldürüldüğü belirlendi.
 
4 yıl önce işlenen cinayetin ardından soruşturma başlatan polis, çarpıcı bilgilere ulaştı. Türkiye'ye geldikten sonra bir temizlik şirketinde çalışmaya başlayan Moldova uyruklu Raise Doğan'ın taksi şoförü Hasan Doğan'la (35) tanıştıktan kısa bir süre sonra evlendikleri ve ardından çocuk sahibi oldukları öğrenildi. Çocuk doğduktan sonra geçim sıkıntısı yaşayan Hasan Doğan çareyi iş değiştirmekte buldu. Bir tekstil firmasında işe başlayan Hasan Doğan, çalıştığı iş yerinin sahibi Sebile Poyraz'la (42) aşk
ilişkisi yaşamaya başladı. Yasak ilişkiyi bir süre sonra Hasan Doğan'ın eşi Raise Doğan ile Sebile Poyraz'ın eşi Halil Poyraz da öğrendi.
 
Raise Doğan'ın, evliliğini kurtarmak maksadıyla birçok kere Sebile Poyraz'a gittiği öğrenilirken, bu ilişkiyi engelleyemediği bildirildi. Halil Poyraz'ın da bu ilişkiye kayıtsız kaldığı iddia edildi. Soruşturma kapsamında söz konusu ilişkiyi mercek altına alan ekipler, Halil Poyraz'ın, eşini bir daha rahatsız etmemesi için Raise Doğan'ı uyarmaya gittiği fakat maktulenin ısrar ve mukavemet göstermesi üzerinde tartışmanın büyüdüğü ve zanlının Raise Doğan'ı bıçaklayarak olay yerinden kaçtığını belirledi.
 
Cinayetin ardından sık sık Türkmenistan'a giderek çeşitli işlerde çalışan Halil Poyraz'ın arkadaşlarından da bilgi alan ekipler, Halil Poyraz'ın geceleri birçok kez ağlayarak uyandığı ve arkadaşlarına "ben bir kadının günahına girdim" şeklinde açıklamalarda bulunduğu belirlendi. Araştırma ilerledikçe cinayete dair çeşitli deliller ele geçiren ekipler katil zanlısı olarak Halil Poyraz'ı ve azmettirici olarak da Sebile Poyraz'ı gözaltına aldı. Gözaltına alınan Hasan Doğan ise ifadesi alındıktan sonra
serbest bırakıldı.
 
İstanbul Emniyetinde ifade veren Sebile Poyraz cinayetle bir ilgisinin olmadığını ifade etti. Cinayet zanlısı Halil Poyraz'ın ise susma hakkını kullandığı öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.