Merkez Çukurova İlçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi’ndeki Gizem Apartmanı’nda oturan Dudu Şimşek, geçen 7 Temmuz’da 3’üncü kattaki evinin balkonundan düşerek öldü. Olayın tek görgü tanığı olan Şimşek’in 4 yaşındaki kızı N., psikolog nezaretinde "Babam anneme vurdu, annem de babama ’Allah belanı versin’ dedi. Babam annemi dövdü, iteledi, o da düştü" diye ifade verince, babası Muhammet Şimşek tutuklanıp, hakkında ’eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
"BABAM İTEKLEMEDİ"
 
Sanık Şimşek’in yargılanmasına 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Mahkeme heyeti, olayın 4 yaşındaki görgü tanığı N. Şimşek’i dinledi. Psikolog nezaretinde olay günü olanları anlatan N. Şimşek, "Annem ile birlikte komşulardaki doğum günü partisinden gelmiştik. Eve girince annemle birlikte mutfağa, oradan da balkona çıktık. Babam oturma odasında televizyon izliyordu. Birden annem balkondan düştü. Annem düştüğünde ise babam oturma odasındaydı. Ben bağırınca babam balkona geldi. Annem balkondan kendiliğinden düştü. Babam iteklemedi. Annemle babam kavga etmezlerdi. Annemin düştüğü gün de kavga etmediler" dedi.
 
DURUŞMADA AĞLADI
 
Sanık Şimşek, geçen duruşma olduğu gibi bugünkü duruşmada da ağladı. Suçlamayı kabul etmeyen Şimşek, geçen duruşma olay anını şöyle anlatmıştı:
 
"Eşim daha kapıdan girerken ’İkinizden de bıktım. İkinizin de Allah belasını versin’ dedi. Ben ’Allah senin belanı versin’ dedim. Elindeki tabakta pasta vardı. Mutfağa girdi. Sonra da kızım ’Anne, baba’ diye bağırdı. Çıkıp baktığımda eşimin balkondan yere düştüğünü gördüm."
 
Mahkeme heyeti, minik tanığın ifadesini de dikkate alarak, delillerin büyük oranda toplanmış olması dolayısıyla sanık Muhammet Şikşek’in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 
DHA