Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dört üniversiteye yeni rektör ataması yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Gül, Galatasaray, Selçuk, Bilecik ve Hacettepe üniversitelerinin yeni rektörlerini atadı. Cumhurbaşkanı Gül'ün YÖK'ün önerdiği adaylar arasından Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeniden Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Uğur Erdener'i, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ethem Tolga'yı ve Bilecik Üniversitesi Rektörlüğü'ne de Prof. Dr. Azmi Özcan'ı atadı.

İŞTE KÖŞK'E SUNULAN İSİMLER
YÖK'ün Köşk'e gönderdiği listede ise şu isimler bulunuyordu:

Hacettepe Üniversitesi: Uğur Erdener, İskender Sayek, Hasan Bayhan.

Galatasaray Üniversitesi: Ethem Tolga, Ahmet İnsel, Öztek Yaman.

Selçuk Üniversitesi: Süleyman Okudan, Ferruh Yıldız, Giray Karalezli

Bilecik Üniversitesi: Mustafa Çakır, Azmi Özcan, Mete Koçkar YÖK,

DUMAN'I TIRPANLAMIŞTI
Bilecik Üniversitesi'nin rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Mehmet Duman 14 oy, Prof. Mustafa Çakır 9, Prof. Azmi Özcan 7, Prof. Mete Koçkar ise 4 oy almıştı. 16 Kasım' da YÖK tarafından yapılan mülakatta en çok oyu alan Duman liste dışı bırakılırken, Prof. Çakır liste başına alınmıştı. YÖK, seçimlerde öğretim üyelerinden yüksek oy alan bazı rektör adaylarının isimlerini Çankaya Köşkü'ne gönderilen atama listesinden çıkardığı için de tartışmaların odağında yer almıştı. Selçuk Üniversitesi'ne atanan Okudan hakkında ise, "tıbbı malzeme alımında kamuyu zarara uğrattığı" gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

BİLECİK'E İKİNCİ SIRADAKİ ADAY
Gül'ün Galatasaray, Selçuk ve Hacettepe üniversitelerine YÖK'ün gönderdiği birinci sıradaki adayları atarken, Bilecik Üniversitesi'ne ikinci sıradaki adayı ataması dikkat çekti. Gül, Karabük Üniversitesi'ne ise herhangi bir rektör ataması yapmadı.