Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, geçen sezon şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor’un deplasmanda Karabükspor’la, aynı puana sahip Fenerbahçe’nin ise Sivasspor ile oynadığı hatırlatıldı. 

Fenerbahçe’nin averajla şampiyonluğu kazanmasının ardından Trabzonsporlu taraftarların gruplar halinde sokaklara döküldüğü, grubun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın gıyabında küfürlü sözler söyledikleri, ayrıca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a da küfürlü sözler sarf ettikleri, Başbakan’a hakaret ettikleri belirtildi.

AK Parti İl Başkanlığı binasına yürümelerine izin verilmeyen taraftar grubunun polisler tarafından dağılmasının sağlandığı, bu sırada şüpheliler Y.E., M.B., F.T. ve M.İ.’nin de kamera kayıtlarından tespit edildiği iddianamede vurgulandı.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Söz konusu şüphelilerin ’Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçunun düzenlendiği Türk Ceza Kanunu’nun 125/3-a, 125/4 ve 53/1-2 maddeleri uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

Fenerbahçe’nin averajla şampiyon olmasının ardından 22 Mayıs gecesi sokaklara dökülen bir grup Trabzonspor taraftarı, Kahramanmaraş ve Kunduracılar Caddesi’ndeki AK Parti Seçim bürolarına saldırmak istemişti. Polis tarafından dağıtılan taraftar grupları, kentte uzun süre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aleyhinde tezahürat yaptıktan sonra dağılmıştı. (dha)