"İnternet andıcı" davasında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve geçtiğimiz hafta tutuklanan Tuğamiral Alaettin Sevim’in avukatları tutukluluğunun kaldırılmasını talep etti. 
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, ‘İnternet Andıcı’ iddianamesinin kabulü ile hakkında yakalama çıkardığı Tuğamiral Alaettin Sevim, 24 Ağustos’ta Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek tutuklanmıştı. Sevim’in avukatları Murat Ergün ile Hüseyin Ersöz, müvekkillerinin tutukluluk halinin kaldırılmasına talep etti. 
 
KARARTILMASI MUHTEMEL DELİL YOK 
 
3 sayfalık dilekçede, mahkemenin tutuklama gerekçelerini yasalarda belirtildiği şekliyle açıkça yazmadığı belirtildi. Tutuklama kararının gerekçesinin çok özenli bir şekilde kaleme alınması gerektiğini belirtilen dilekçede, "Tutuklama için fiili olguların da kararda gösterilmesi gerekmektedir. Kısacası CMK’nın 101. maddesine göre alınacak özgürlüğün kısıtlanmasına ilişkin kararlarda sadece hukuki gerekçelere dayanılması yeterli olmamaktadır. Bu açıdan ‘fiili’ nedenler de bir tutuklama kararında ayrıntılı olarak yazılmalıdır. Oysa mahkeme tutuklanan tüm sanıkların tutuklanması ile ilgili kararında 4 satırlık bir gerekçe yazmıştır. Dosya kapsamında mahkemeye intikal etmemiş, adli emanete alınmamış delil bulunmamaktadır. Dolayısıyla karartılması muhtemel delil yoktur" denildi. 
 
TUTUKLAMA KARARINI KALDIRIN 
 
Avukatlar bu gerekçelerle, tutuklama kararını veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti. Bu istemin reddedilmesi halinde ise itiraz dilekçesinin bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini istedi. (dha)