Ankara'da 2 tinerci çocuk, okul bahçesinde oynayan 9 ilköğretim öğrencisini 4 saat alıkoydu. Tinerciler, bıçak tehdidiyle öğrencilerin paralarını gasp etti.

Olay, Altındağ Karapürçek semtinde dün öğle saatlerinde gerçekleşti. Tinerci E.Y. ile C.E., Beşikkaya İlköğretim Okulu bahçesine geldi. Tinerciler 8.sınıf öğrencilerinden birkaç tanesini zor kullanarak ileride bulunan bir alana götürdü. Daha sonra tinerci çocuklardan biri tekrar okula geri dönerek yine birkaç çocuğu bıçak zoruyla aynı alana getirdi. Toplam 9 öğrenciyi alana getiren tinerci çocuklar, burada bıçak tehdidi ve zor kullanarak, çocukların ceplerindeki paraları aldı. Tinerciler, öğrencileri saat 16.00 sıralarına kadar bu alanda tuttu. Bu sırada çakmak gazı çeken tinerci, bir öğrenciyi çakmak gazı alması için bakkala gönderdi. Bakkala giden öğrenci durumu hemen okul müdürüne bildirdi. Polis ekipleri, tinerci çocukları kıskıvrak yakaladı ve öğrencileri onların ellerinden kurtardı.

Öğrencilerin aileleri olayın duyulmasının ardından Karapürçek karakoluna akın etti. Olayın şokunu üzerinden atamayan aileler, çocuklarının iyi olduğunu gördüklerinde rahat bir nefes aldı. Darp edildikleri iddiasıyla 6 çocuk polis tarafından hastaneye gönderildi. Murat Ege isimli bir veli, tinercilerin yaşlarının küçük olmasından dolayı serbest kalabileceklerini ve başka öğrencilere zarar verebileceklerini belirterek duruma tepki gösterdi.