Zülfü Livaneli"nin yazdığı ve yönettiği yeni filmi Veda 26 Şubat"ta vizyona giriyor. Filmde Atatürk"ün 6-7 yaşlarını canlandıran Fikret Kaan Olcay, 14-15 yaşlarını canlandıran Bartunç Akbaba, 45"li yaşlarını oynayan Sinan Tuzcu ve son dönemlerini oynayan Burhan Güven, NTV"de Gülay Afşar"ın programına katıldı. Atatürk"ü canlandıran 4 oyuncu yaşadıkları heyecanı anlattı:

FİKRET KAAN OLCAY (Ata"nın çocukluğunu oynadı): Atatürk"le ilgili bilmediğim şeyleri film sayesinde öğrendim. Salih Bozok"un Atatürk"ün en yakın arkadaşı olduğunu bilmiyordum mesela. Annem, babam, arkadaşlarım ve öğretmenlerim benimle çok gurur duydu..

BARTUNÇ AKBABA (Ata"nın 14-15 yaş dönemini oynadı): Atatürk"ün liderlik özelliğini küçüklüğümde oynadığım oyunlardan görmüştüm. Film çekimlerinde Atatürk"ü daha yakından tanıdım, çünkü hayatını yaşamış gibi oldum. Onun yaptıklarını ben de yaptım. İlk filmimde Atatürk olmak çok güzel bir şey.

SİNAN TUZCU (Ata"nın 45"li yaşlarını oynadı): Anneannem bir Mevlana"yı bir Atatürk"ü oynamamı isterdi her zaman. Mevlana"yı oynamıştım şimdi Atatürk"ü de oynadım. Veda uzun metrajlı çekilmiş ilk Atatürk filmi. Şimdiye kadar hep belgeseller çekilmişti. Atatürk"ün kendi şahsi hikayesini anlatan ilk filmdir Veda. Dolayısıyla çok ağır bir misyonu var. Biz bu koşuşturma içinde Dolunay (Gerçek hayattaki eşi Dolunay Soysert, filmde Ata"nın annesi Zübeyde Hanım"ı canlandırdı) ve Sinan olarak bakamadık olaya. Özge (Özpirinççi) ve Ezgi (Mola) bence mükemmel oynadılar. Ben Atatürk"ün kadınları olarak hepsine hayran oldum. Bu filmdeki Atatürk"ler olarak buradayız ama bu filmdeki kadın oyuncular son 50 yılın en iyi işini çıkardılar..

BURHAN GÜVEN (Ata"nın son dönemlerini oynadı): Bir çok programda seslendirme yapıyorum. Beni zaten hep Atatürk"e benzetiyorlar. Beni görenler “Atam hoşgeldin , paşam hoşgeldin” diye seslenir. Bir gün bir telefon çaldı, “Zülfü Bey bir film yapıyor ve Atatürk"ün son dönemini oynayacak bir oyuncu arıyoruz” diye. Ben inanın ki heyecandan titredim. Hayatımın en mutlu anı, çocuklarıma bırakacağım en büyük servettir bu.

Vatan