Belediyede toplam 5 mahalle muhtarının çalıştığı öğrenildi. Daha önceki belediye döneminde de bir muhtarın işe alındığı, belediye bünyesinde çalışan mahalle muhtarı sayısının 5’e çıktığı belirtildi. Sivas Belediyesi, Kaleardı Mahallesi Muhtarı Ayhan Elbay, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Gazi Daş, Ferhatbostan Mahallesi Muhtarı Muhabbet Olgaç ve Çayyurt Mahallesi Muhtarı Necip Köse’yi, kendi kuruluşu olan Özbelsan bünyesinde işçi olarak işe aldı. Muhtarların maddi sıkıntıları nedeniyle işe alındıkları açıklandı. İşlemler için gittikleri muhtarlık binasını kapalı bulan mahalleliler ise bu durumdan şikayetçi oldu. 
 
Konuyla ilgili konuşan Muhtarlar Odası Başkanı Duran Koç, "Bazı muhtar arkadaşlarımız esnaflıkla uğraşıyorlar. Bazı muhtarlarımızın ise hiç işi yok. Muhtarlığın şu an ki maaşı 380 TL civarında. Bu da emekli olmayan muhtarlarımız açısından sıkıntı oluyor. Hiçbir muhtar arkadaşımız mühür ücreti almıyor. Muhtarlık hizmetini yürüttüğümüz yerlerin elektriği, suyu interneti bize ait. Muhtarlarımızın bu sıkıntıları için Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp ile görüşdük. Sağolsun başkanımız arkadaşlarımızın belediye bünyesindeki bir şirket olan Özbelsan’a alınmasında yardımcı oldu. İşe giren muhtarlarımız 16.00-24.00 saatleri arasında Özbelsan’da çalışıyor. Vatandaşın hizmetlerini aksatmıyor. Zaten muhtarlık kapılarında cep telefonu numaraları yazıyor" dedi. 
 
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ise konuyla ilgili şunları söyledi: 
 
"Belediyenin iştiraklerinin olduğu şirketlerden SİDAŞ ve Özbelsan’ın personel ihtiyacı var. Belediyenin hizmet satın alması Özbelsan vasıtasıyla yürütülüyor. Ben göreve geldiğimde zaten, Abdulvahabi Gazi Mahallesi Muhtarı Gazi Düzardıç belediyede çalışıyordu. Biz geldikten sonra ise 4 muhtarımızı çeşitli tarihlerde işe aldık. Muhtarlarımızın ve ailelerinin ihtiyacı olduğu için işe aldık. Muhataralarımızın işi gücü yolunda değil. İşe ihtiyaçları var. Onlarda bu cemiyette bulunan insanlar. Biz de çalışanların, mesailerini aksatmamaları gerekiyor. Benim dönemimde 4 muhtarımız işe başladı. Organize olan bir şey değil bu. Hepsi farklı tarihlerde işe başlamışlardır. Kişiler muhtar olsun olmasın belediyede işe başlayabiliyorlar. Biz bu işe alımları özel bir maksatla yapmıyoruz." 
 
Daha önceki AK Parti’li belediye döneminde ise Abdulvahabi Gazi Mahallesi Muhtarı Gazi Düzardıç’ın aynı şirkette işe alındığı öğrendi. Yeni alımlarla birlikte belediye bünyesinde çalışan mahalle muhtarı sayısı 5 oldu. (DHA)