Sarıkaya, kaybettiği tazminatlar için 4 komutana faiziyle birlikte yaklaşık 40 bin lira ödeyecek.

Sarıkaya"nın hazırladığı Şemdinli İddianamesi"nin 81"inci sayfasında Abdulrezzak Uçaner"in imzasız ve adresi yazılı olmayan mektubunda, bölgede rüşvetin her kapıyı açtığı, aşiret ağalarının üst rütbeli komutanlarla işbirliği içine girip kaçakçılıktan büyük kazanç elde ettikleri iddiası da yer aldı. Bunun üzerine adı geçen komutanlar, Savcı Sarıkaya hakkında tazminat davaları açtı.

Dava başına 5"er bin lira

Ferhat Sarıkaya hakkında ilk tazminat davasını, dönemin Şırnak Jandarma Komutanı Albay Habib Doğar açtı. Doğar, Sarıkaya"nın haksız yere şeref ve haysiyetiyle oynadığını öne sürerek 15 bin lira tazminat talep etti. Mahkeme, kişiler hakkında hiç bir yönden araştırılmayan bir ihbar dilekçesine göre suçlanması ve bu dilekçeye yer verilmesinin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle Sarıkaya"yı 5 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti. Karar, Yargıtay tarafından da onaylandı.

Faiziyle toplam 40 bin lira

Sarıkaya hakkında daha sonra Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı emekli Tümgeneral Ali Karababa ile halen görevde bulunan Tümgeneral Ahmet Yavuz da 15"er bin liralık tazminat davaları açtı. Mahkemeler, Sarıkaya"yı Karababa ve Yavuz"a da 5"er bin lira ödemeye mahkûm etti. Emekli Albay Aziz Ergen"in açtığı 10 bin liralık tazminat davası da sonuçlandı ve eski Savcı Sarıkaya bu davadan da 5 bin lira tazminat ödeme cezasına çarptırıldı. Komutanların açtığı 4 ayrı davada 20 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edilen Sarıkaya"nın, avukatlık ücreti ve faiziyle birlikte şu an yaklaşık 40 bin lira ödemesi gerektiği anlaşıldı.

Vatan