Erdoğan, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Eskişehir bölge milletvekillerine 'bu illerde oy patlaması' beklediğini anlattı

Erdoğan, Meclis"te yerel seçim çalışmalarına dönük ilk önce partisinin grup toplantısının basına kapalı bölümünde konuştu. Erdoğan, yerel seçim çalışmaları konusunda milletvekillerine derslerine iyi çalışmalarını istedi. Son günlerde özellikle AKP"li belediyeler hakkında çıkan yolsuzluk haberlerini hatırlatan Erdoğan"ın, milletvekillerinden bu konuda belediye başkanlarını uyarmalarını ve dikkatli olmalarını istediği kaydedildi.


Grubun basına kapalı bölümünde İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, il genel meclis üyeliği seçimi ile ilgili milletvekillerine teknik bilgi verdiği bildirildi.

"OY PATLAMASI İSTİYORUM"
Erdoğan, ardından AKP Grup yönetim odasında Adana, Mersin, Diyarbakır ve Eskişehir bölge milletvekilleriyle bir araya geldi. Bu illerin belediyelerini almak istediklerini bir kez daha anlatan Erdoğan"ın, milletvekillerinden çok iyi çalışmalarını özel bir çaba göstermelerini istediği, Erdoğan"ın, “Bu illerde oy patlaması istiyorum” dediği öğrenildi.

"KARARI KENDİSİ VERECEK"


Erdoğan Meclis"ten ayrılışında gazetecilerin Unakıtan"ın sağlık durumuna yönelik sorularını yanıtladı.

"Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın hastalığı konusunda çok net bilgiler alamıyoruz. Çok fazla spekülasyon yapılıyor. Bize bilgi verir misiniz?" diye sorulması üzerine Erdoğan, "verilen bilgilerin ne olduğunu bilemediğini" söyledi.

Erdoğan, "Sayın Bakan, ameliyat olacak mı?" sorusunu yanıtlarken, tetkiklerin yapıldığını, gerekirse Unakıtan'ın ameliyat olacağını ifade etti.

Başka bir soru üzerine de Unakıtan'ın iyi göründüğünü ama Amerika'da tekrar tetkikler yapılacağını belirten Erdoğan, "Ondan sonra da kendi kararını orada kendileri verecek. Ona göre gerekli adım atılacak" dedi.

Erdoğan, IMF ile görüşmelerde gelinen noktanın sorulmasını üzerine, "Merak etmeyin. Gelinen nokta, en ideal olan neyse, biz ona karar vereceğiz" yanıtını verdi.


MİLLİYET