İspanyol jandarması, Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve AB terör örgütleri listesinde yer alan ETA'ya bağlı 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Jandarma'dan basına verilen bilgilerde, Bilbao kentinde yakalanan 4 kişinin, 19 Haziran 2009 tarihinde Arrigorriaga'da bir polis müfettişinin öldürülmesi eylemine katıldıklarının sanıldığı ifade edildi. Zanlıların ayrıca, 2007 ile 2008 yıllarındaki üç bombalı saldırıya ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan, 29 Temmuz 2009 tarihinde Burgos kentindeki bir askeri kışla önünde bomba yüklü aracın patlatılması olayına da karışmış olabilecekleri bildirildi.

Bu arada ETA üyelerinin sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bir eve yapılan baskında yakalandıkları ve bulunan patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ve silahlara el konulduğu belirtildi.

ETA'nın, son olarak 10 Ocak tarihinde açıkladığı, "kalıcı, genel ve uluslararası alanda doğruluğu teyit edilebilir" ateşkesten bu yana örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda yakalananların sayısı 21'e yükseldi.

A.A