Cemaatin büyük beğenisini toplayan Okumuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir cuma namazında 'İngilizce Hutbe' okuyarak gündeme gelmişti.

DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

10 yıllık imam Okumuş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 2001 yılında tamamladı. Mezuniyet sonrası aynı üniversitenin İngilizce İşletme Bölümü'nde Yüksek Lisans Çalışması yaptı. 2007'de İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Yüksek Lisans eğitimini de başarıyla tamamladı. Arapça, Osmanlıca, Almanca ve İngilizce biliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiği 2000 yılı 'Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda dünya birinciliğine ulaştı.

Teknolojiyi yakından izliyor. Hutbelerde tablet bilgisayar kullanıyor. Kendisine ait bir internet sitesi ve bir de twitter hesabı var. Takım elbiselerini, parfümünü özenle seçiyor, bisiklete biniyor. Her daim özenli. Mesleğe başlamadan önce lisan öğrenmek ve imamlık sonrası da uluslararası davetlerde Kur'an okumak için Bosna Hersek, Makedonya, Hırvatistan, Türkmenistan, Ukrayna, Almanya, Slovenya, Amerika, Mısır, Malezya, Singapur, Bulgaristan ve daha pek çok ülkeye gitti.

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR ELÇİSİ

Ulusal ve uluslararası Kuran yarışmalarında jüri üyeliklerinde bulunan Okumuş, İstanbul ve çevre illerde 'gönüllü kültür elçilikleri' yaptı. Çocuk ve yetişkin eğitimi perspektifinde, haftalık olarak İstanbul'un tarihi mekanlarına (müzeler, camiler, mabetler, saraylar) ailelerle kültürel gezi koordinasyonu çalışmalarında bulundu.

'ÇİRKİN' TİPLEMESİNE KARŞI

Okumuş, 2011 yılında Hürriyet'te yayınlanan röportajında, 'Sakal bırakmak elbette sünnettir ancak biz dünya gençleriyle bir arada olmaya çalışıyoruz. Şu an gencim. Allah nasip ederse benim de yaşlanınca sakallarım olacak. Türk filmlerindeki tiplemeler hiç hoş değildi. İmam olmayan, ağzı burnu birbirine girmiş figüranlar, gayet bakımsız, cüppesi en adi kumaştan ve ütüsüz, düzensiz sarılmış bir sargı beziyle imam tiplemesi' demişti.

RESTORE EDİLDİ

Kılıç Ali Paşa Camii 'nin bakıma alınması amacıyla 2010'da Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından restorasyon çalışmaları başlatılmıştı. Camide çalışan uzmanlar tarihi malakari, kalemişi, mermer taklidi, sıva tuğla ve döşeme işlerini bakıma aldı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Okumuş, 2002 yılında ölümden döndü. O dönem, hafız olan Okumuş, Fatih Camii bahçesinde bir kişiyi vuran saldırganı yakalamak isterken kurşunun hedefi oldu. Yaşam mücadelesi veren Okumuş, sağlığına kavuşarak mesleğine geri dönmüştü.

BAĞIŞ: İLETİŞİM UZMANI

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Twitter'dan Okumuş için, 'Tadilat sonrası Tophane Kılıç Ali Paşa Camii muazzam olmuş. Hutbeyi tablet bilgisayarından okuyan İmam Selman hoca iletişim uzmanı' demişti.