SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nden geçen D-650 Karayolu karayolunda kırmızı ışıkta beklememek için viraja hızlı giren tavuk yemi yüklü tanker, midibüsün üzerine devrildi. Kazada 3'ü çocuk 5 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı. Araç içersinde sıkışan ve acı içerisinde feryat eden çocukları itfaiye ve çevredekiler kurtardı.
Kaza, saat 09.30 sıralarında Akyazı Ormanköy kavşağında meydana geldi. Ahmet Bayram yönetimindeki 54 HR 695 plakalı tavuk yemi yüklü tanker ile D-650 Karayolu'ndan Akyazı'ya gitmek üzere Ormanköy kavşağından hızla giriş yapınca, Akyazı Kuzuluk'dan İstanbul'a giden Bayram Ata'nın kullandığı 54 HE 441 plakalı midibüsün üzerine devrildi. İçinde çok sayıda yolcunun bulunduğu midibüste bulunanlar sıkıştı. Can pazarı yaşanan midibüste ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü. İstanbul'a gitmek üzere olduğu belirlenen midibüste 12 yaşındaki Büşra Hanım Ayvaz, 20 yaşındaki ablasıyla birlikte sıkıştığı yerde kurtarılıncaya kadar acı içinde çığlık attı. Kaza sırasında iki kardeşin babası çığlıklar atan çocuklarını görünce onların yanına gitmek istedi. Jandarmalar tarafından engellenen baba, “Evlatlarım içeride. Bunlar benim çocuklarım” diye bağırarak engellenmesine karşı çıktı. İki kardeş daha sonra sıkıştıkları yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

ÖLENLERDEN 4'Ü KARDEŞ
Kazada ölen 5 kişinin cesetleri Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri tarafından çıkartıldı. Kimlik tesbitleri ardından ölen 4 kişinin Akyazı'ya bağlı Alaağaç Köyü'nde oturan ve yakınlarını ziyaret için İstanbul'a gitmek üzere midibüse bindikleri anlaşılan ve hepsi kardeş olan yaşları 4- 16 arasında değişen Ali, Abdulkerim, Rabiya ve Zekeriye Doğan olduğu anlaşıldı.
Çocukların anneleri Hatice Doğan ile diğer kardeşleri Büşra Doğan, Fatma Hanım Ayvas ve Büşra Hanım Ayvaz, Hatice Doğan, Ahmet Bayram Asan ve kimliği belirlenemeyen 1 kişinin tedavisi ın Adapazarı Toyotasa Hastanesi'nde sürüyor.
Görgü tanıkları, kazaya yem yüklü tanker sürücüsünün yeşil ışığı yakalamak amacıyla aşırı hız yapıp viraja da hızlı girmesinin neden olduğunu ileri sürdü.


MİLLİYET