Adam öldürme suçundan hükümlü bir kişinin de aralarında bulunduğu 4 mahkum, jandarma ve polis tarafından her yerde aranıyor.

İyi halden dolayı cezalarını Yarı Açık Cezaevi"nde çeken "Adam öldürme" suçundan 20 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum 29 yaşındaki Sıddık Çakar (29), "Nitelikli yağma"dan 4 yıl 6 ay hapis cezası alan 19 yaşındaki Ramazan Temur, "Hırsızlık"tan 1 yıl 11 ay hapsi cezası bulunan 23 yaşındaki Hakan Kömürcü ve "Resmi belgede sahtecilik" yapmaktan 1 yıl 8 ay cezaya çarptırılan 34 yaşındaki Tekin Tasi, son 3 ay içinde kaldıkları cezaevinden firar etti. Mahkumların, izinli olarak ayrıldıkları cezaevine bir daha geri dönmedikleri belirtildi.

Yaklaşık 180 kişinin kaldığı Yarı Açık Cezaevi"nden 4 mahkumun yakalanması için kurumlara bilgi verildiğini kaydeden Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, mahkumlar için mahkeme kararıyla yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu bildirdi. Polis ve jandarma tarafından tüm illerde aranan mahkumların yakalandıklarında yüksek güvenlikli bir cezaevine konulacağı ve 3 ile 10 yıl arası hapis istemiyle yargılanacağı belirtildi. / DHA