Şubatta 20 ilde 4 bin TL peşinatla 5 bin 834 konutu satacak olan TOKİ"nin kampanyası alt gelir gruplarına yönelik olacak...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı 2011 yılına hızlı girdi. Ocak ayında 6 bin 758 nitelikli konutu çekilişsiz ve kurasız olarak 15 yıla varan vadeler ve uygun ödeme koşullarında satan TOKİ, şimdi de yılın ikinci büyük satış kampanyasında düğmeye basıyor.

Taksitler teslimden sonra

Toplam 5 bin 834 konutu kapsayan yeni satış kampanyasında hedef kitle, "alt gelir grubu" şartlarını taşıyan ve daha önce ev sahibi olmayanlar olacak. TOKİ 2 oda 1 salon konutları kura yöntemiyle satışa çıkarıyor. 4 bin liradan başlayan peşinat ile 15 yıl (180 ay) vadeli olarak satışa çıkarılacak konutların aylık taksitleri 225 liradan başlıyor. Taksitleri teslimden sonra başlayacak konutlardan almak isteyenler 17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında, illerde valiliklere ilçelerde ise kaymakamlıklara başvurabilecek. Kampanya kapsamındaki 20 il arasında en büyük proje 602 konutla Kayseri'de yapılacak. Onu 500 konutla Elazığ projesi, 468 konutla Sivas projesi izleyecek.

TOKİ'nin 20 ilde satışa çıkardığı ucuz konutlarından almak isteyenlerden, başta gelir durumu olmak üzere, alt gelir grubu konut satışlarında istenen tüm şartlar aranacak.

Asgari 30 yaş şartı

TOKİ'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu tür alt gelir grubu projelerine başvurmak için projenin bulunduğu ilde en az bir yıl ikamet ediyor olmak, daha önce TOKİ'den ev satın almamış olmak, kendisine veya aile fertlerinden birine ait mülkünün bulunmaması, 30 yaş ve üzerinde olmak, hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 TL olması şartları aranacak. Başvuracak yetim bayanlarda ise yaş şartı 25 olarak belirlenirken, konut almak isteyenlerin başvuru şartlarını taşıdığının belgelenmesi istenecek. TOKİ geçen yıl 11 bin 715 yoksul grubu, 12 bin 998 adet alt gelir grubu ve 19 bin 348 adet de orta gelir grubuna konut satmıştı.

Devir yasağı var

Alt gelir grubu ve yoksul konutu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar, konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekler. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak. Alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının sözkonusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecek.

KAYABAŞI"NA KAYABAŞI"NA REKOR BAŞVURU

7 yılda 430 bin konut üreten, yoksullar ile dar gelirleri ev sahibi yapan yaklaşımıyla takdirleri toplayan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar bu yıl ürettiği konut sayısını 500 bine çıkarmayı hedefliyor. Hedefe emin adımlarla yürüyen TOKİ'nin halen İstanbul'da dar gelirlilere yönelik en büyük projesi Kayabaşı'nda gerçekleşiyor. Kayabaşı'nda 822 konutluk 17. bölgenin satışları için ;. kampanya düzenleyen TOKİ'ye yapılan başvuru sayısı bin 330'u aştı. Kaya;, başı'nın yeni etabında fiyatlar 75 bin ile 250 bin lira arasında.