Başbakan Erdoğan, tatilini geçirdiği Antalya'dan, TRT Ana Haber Bülteni'ne katılarak, cep telefonundan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Spiker Fulin Yıldırımkaya ile 3G teknolojisi aracılığıyla görüştü.


TRT CANLI YAYININA 3 G İLE BAĞLANDI
Yıldırımkaya, 3G teknolojisiyle yaptıkları ilk görüşmeyi Erdoğan ile gerçekleştirmekten onur duyduğunu söyledi. Yıldırımkaya'nın, “Tatiliniz nasıl geçiyor?” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, “Gayet iyi, sakin... Bir taraftan çalışıyoruz, bir taraftan da ülkem için, milletim için, gerçekten bizleri çok memnun eden, biraz da gecikmiş olan böyle bir projenin hayata geçmiş olmasının zevkini milletçe TRT aracılığıyla tadıyoruz” diye konuştu.


TAKİP EDERİM AMA GENÇLER KADAR HIZLI DEĞİLİM
Teknolojik gelişmeleri sorumluluk makamında bulunması dolayısıyla yakından takip ettiğini dile getiren Erdoğan, “Ama uygulamada yeni genç kuşak kadar hızlı değilim” dedi.

3G teknolojisinin ilk adımını 2 yıl önce attıklarını hatırlatan Erdoğan, bu yıl itibariyle yeni nesil cep telefonu teknolojisini hayata geçirme fırsatı bulduklarını anlattı.


ÇOCUKLARIMLA HASRET GİDERME FIRSATI BULACAĞIM..


Erdoğan, 3G uygulamasıyla tüm Bakanlarla görüntülü görüşme imkanı bulacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu görüşmeler esnasında, bana iletmeleri gereken bazı konular olabilir. Bu konuları görüntülü olarak iletmeleri gerektiğinde bunu mobil telefon aracılığıyla gerçekleştirme fırsatını bulacağım. Aynı zamanda, kendi yakınlarım, başta ailem olmak üzere eşim ve çocuklarımla bu tür görüşmeleri yaparak hasret giderme fırsatını bulacağım.

İnsanın o duygusunu, o hasreti gidermesi çok, çok farklı oluyor. Böyle bir imkanı yakalamak ve teknolojinin böyle bir noktaya gelmesi, bu tür hasretlerimizi giderme noktasında atılmış bir adım olarak gerçekten dünyamızı çok daha zenginleştirecek.” Fulin Yıldırımkaya'nın, “Konuştuğunuz kişiyi karşınızda görerek, konuşabileceğinizi hiç düşünür müydünüz?” sorusunu Erdoğan, “Doğrusu düşündüm dersem yalan olur” diye yanıtladı.