Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kasım ayı içerisinde, 5179 sayılı “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun” ve 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” hükümleri doğrultusunda gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri Gıda Kontrolörlerince denetime tabi tutuldu.
Aydın genelinde toplam bin 355 adet gıda üretim yeri ve 9 bin 820 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor. Kasım ayında gıda üretim yerlerine toplam 281 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 583 adet denetim gerçekleştirildi. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda mevzuata uygun olmayan 27 adet işletmeye toplam 117 bin 393 TL idari para cezası kesildi. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 7 adet işyerine de toplam 10 bin 770 TL para cezası uygulandı.
Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayetlere istinaden gıda üretim yerlerinden 18 adet, satış ve toplu tüketim yerlerinden ise toplam 40 adet numune alındı. Kasım ayında yapılan denetimler sırasında mevzuata uygun olmayan, 175 kilogram yufkaya el konuldu.
Alo Gıda 174 hattına, Kasım ayı içerisinde 34 adet şikâyet geldi. Yasal mevzuat doğrultusunda 23 adet şikayet sonlandırılarak mevzuata uygun olmayan 4 adet işyerine 9 bin 693 TL ceza kesildi.