Türkiye’nin dört bir yanından yüz binlerce müziksever, Emel Sayın, Şevval Sam ve Gripin’in sahne aldığı Bi’ BüyükFest Müzik Festivali’ni internet üzerinden 360 derece görüntü sunan özel bir canlı yayınla takip etti.

Yayın altyapısı Medianova tarafından sağlanan internet canlı yayın çözümüyle 25 Haziran, Cumartesi akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirilen festivalin internet sitesini ziyaret edenler konseri Emel Sayın’ın gözüyle, Şevval Sam’ın yanından ya da ön sıradan canlı olarak izleyebilme şansı elde ettiler. Festival bu yönüyle de dünyanın ilk 360 derece canlı yayınlanan konseri unvanına sahip oldu.

2005 yılından itibaren küresel çapta “streaming” çözümleri sunan Medianova, Mey İçki için gerçekleştirdiği projeyle “dünyanın ilk 360 derece canlı yayınlanan konseri”ne imza attı. Türkiye’nin dört bir yanından yüz binlerce müziksever, Emel Sayın, Şevval Sam ve Gripin’in sahne aldığı Bi’ BüyükFest Müzik Festivali’ni internet üzerinden 360 derece görüntü sunan ve sahnenin içinde yer alan kameralar ile çok özel bir canlı yayınla takip etti. Medianova altyapısı üzerinde geliştirilen video çözümüyle 25 Haziran 2011, Cumartesi akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena’da gerçekleştirilen festivalin http://mikrosite.mncdn.net/countdown.html adresli internet sitesini ziyaret edenler konseri Emel Sayın’ın gözüyle, Şevval Sam’ın yanından ya da ön sıradan canlı olarak izleyebilme şansı elde ettiler. Her kullanıcının canlı yayın kamerasını internet üzerinden kendi istediği gibi kontrol etmesi büyük ilgi ile karşılandı.

Türkiye’nin en büyük açıkhava gazinosundan canlı yayın

İnternet Streaming altyapısı Medianova tarafından hazırlanan proje için yurtdışından özel ithal edilen 2 adet özel kamera sahnenin içinde sanatçının yanına yerleştirildi. Medianova’nın 2 hafta süren entegrasyon çalışması sonucunda ortaya çıkan bu projede Türkiye’nin en büyük açıkhava gazinosunu internetten ziyaret edenler, fare yardımıyla konserleri istedikleri noktadan, her ayrıntıyı yakalayacak şekilde izleyebildiler. Proje, dünyada da benzersiz bir çalışma olma özelliğine sahip.