Edinilen bilgiye göre; Aydın Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Aydın merkezinde ve özellikle Ilıcabaşı Mahallesi ve Orta Mahalle’de sokak satıcıları olarak tabir edilen şüphelilerce uyuşturucu madde satıldığı tespit edildi. 2011 yılı Mart ayından itibaren Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve denetiminde çok yönlü çalışmalara başlanıldı. Yaklaşık 3 ay devam eden çalışmalar neticesinde 40 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edildi. Yeterli delillerin ede edilmesinin ardıdnan uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 40 şüphelinin yakalanmalarına yönelik olarak 30 ayrı hedef noktada 315 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda şüphelilerden ikisinin askerliğini yapmakta olduğu, birinin ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunduğu anlaşılırken, diğer 37 şüphelinin tamamı yakalandı.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda toplam 236 adet fişek halinde satışa hazır 380 gram ağırlığında esrar maddesi, çok sayıda uyuşturucu madde ticaretinde kullanılan ağzı kilitli şeffaf poşet, 422 kök kenevir bitkisi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 23 adet fişeği, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 5 adet fişeği, 1 adet sallama tabir edilen döner bıçağı ve 1 adet başkasına ait fotoğrafsız sürücü belgesi ele geçirildi.
Beşinin yaşnını 18’den küçük ve 14’ü de bayan olan toplam 37 şüpheli, Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgularının ardından “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Kullanmak” suçlarından adli makamlara sevk edildi. Yapılan ilk sorgulamanın ardından 1 şüpheli serbest bırakılırken, diğer 36 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

20110617ay435550_02.jpg